Ukrajnában harcolnak a lányaink

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elutaztak a női bunyósaink a szeptember 15-én kezdődő VII. Női Ökölvívó Európa-bajnokságra. A lányok a tatai olimpiai központban töltötték az utolsó hetet. Ukrajnában, Nikolajevben csapnak össze kontinensünk amazonjai, akiket egy szegedi szövetségi kapitány, Szuknai Zsuzsanna is elkísér.

Hat magyar hölgy húzhat majd kesztyűt Ukrajnában. A csapat Kovács György vezetésével, Szuknai Zsuzsanna és Patkós János edzőkkel utazott el. Alább bemutatjuk válogatott bokszolóinkat, akik közül az aranyéremre legesélyesebb versenyző, Kovács Mariann nyáron Szegeden készült, a SZEGEDma.hu pedig exklúziv, videós anyagot készített a versenyzővel s edzőjével.

Az utazó keret:

no images were found

Dobrádi Csilla: A Gyöngyösi Atlétika Klub fiatal versenyzője, aki már rendelkezik nemzetközi tapasztalatokkal, hiszen a tavalyi Ifi EB-n bronzérmet szerzett.
Súlycsoport: 46kg
Edzője: Metzger József
Eredményei: IFI EB III. OB II. OB. III.

„Magamhoz képest a legjobban szeretnék teljesíteni. Mindent meg fogok tenni az éremért.”

no images were found

Csík Mónika: Nagy nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező versenyző. Jó ütemérzékű vívó stílusú bokszoló. Az NYVSC öklözője az EB-re címvédőként érkezik, hiszen 2007-ben Vejle-ben a dobogó legfelső fokára állt fel.
Súlycsoport: 48kg
Edzője: Fischer László
Eredményei: VB III. Európa-bajnok, 3-szoros EB II., EB III., Uniós EB III. 9-szeres Magyar Bajnok

„Meg fogok mindent tenni, hogy nyerhessek, és egy medállal a nyakamban szeretnék hazajönni.”

no images were found

Böde Anita: A Boksz Barátok Klubjának fiatal versenyzője első ízben vesz részt világversenyen. Iskolázott bokszával és harcos stílusával sikeres tagja lehet a magyar csapatnak.
Súlycsoport: 51kg
Edzője: Patkós János
Eredményei: 2-szer OB II.

„Úgy érzem jó állapotban vagyok. Mindenképpen a lehető legtöbbet kihozom majd magamból, éremmel szeretnék hazajönni.”

no images were found

Nagy Tímea: A DVSC színeiben küzdő lány már rendelkezik világversenyről tapasztalattal, hiszen Ningboban már szorítóba léphetett. Ha adottságait ki tudja használni, meglepetést okozhat ellenfeleinek.
Súlycsoport: 69kg
Edzője: Zöld Ferenc
Eredményei: 4-szeres Magyar Bajnok, Boszorkány Kupa II.

„A lehető legtöbbet szeretném kihozni magamból. Az aranyért utazok, de bármilyen színű éremnek örülnék.”

no images were found

Ducza Anita: A legeredményesebb öklözők közé tartozó NYVSC-s sportoló bármilyen színű érem megszerzésére képes. Az egyetlen, aki az EB résztvevők közül nem tud részt venni a közös felkészülésen, hiszen az a megtiszteltetés érte, hogy a női ökölvívást képviselheti a jelenleg zajló Férfi Világbajnokságon.
Súlycsoport: 75kg
Edzője: Fischer László
Eredményei: VB II., 2-szeres VB III., 2-szeres EB II., 2-szeres EB III., Uniós Európa Bajnok, Uniós EB II., Uniós EB III., 12-szeres Magyar Bajnok.

„Érmet szeretnék az EB-n, minél fényesebbet, de mindenképp jó bokszot szeretnék mutatni.”

no images were found

Kovács Mária: A magyar női ökölvívás legeredményesebb versenyzője. A PVSK ökölvívója egyetlen kivétellel minden világversenyről gyűjtött be érmet. Sikereit erejének és küzdőkészségének köszönheti.
Súlycsoport: 81kg
Edzője: Gál László
Eredményei: 2-szeres Világbajnok, 2-szeres VB II., 3-szoros Európa Bajnok, 2-szeres EB II., 2-szeres Uniós Európa Bajnok, Uniós EB II., 8-szoros Magyar Bajnok.

„Célom a döntőbe jutás, ott pedig a legfényesebb érem megszerzése.”

Előző sztori

Kedden tárgyalja az ítélőtábla Weiszenberger László ügyét

Következő sztori

Halat, vadat s mi jó falat…