Sport

Triatlon: Spanyolországban szerepelt Tarnai László

Triatlon: Spanyolországban szerepelt Tarnai László

2009. szeptember 28., hétfő
Triatlon: Spanyolországban szerepelt Tarnai László

Tarnai László, a szegedi Titán Triatlon Club ifjúsági korú versenyzője a hétvégén a spanyolországi San Javierban a jövő évi Ifjúsági Olimpia európai selejtezőjén vett részt.

Magyarországot a kvalifikációs triatlonversenyen három fiatal képviselte mind a lányoknál, mind a fiúknál. A sprinttávú viadalon 750 méter úszást, 20 kilométer kerékpározást és 5 kilométer futást kellett teljesíteniük a rajthoz állóknak. A fiúknál 65-en neveztek 29 országból, és az első tíz nemzet képviselői szereztek indulási jogot a szingapúri világtalálkozóra. A szegedi versenyző,

Tarnai László

az úszás során kapott hátrányt nem tudta ledolgozni a másik két szám során, és a 22. helyen ért célba. A futóideje a harmadik legjobb volt a népes mezőnyben, ami több mint dicséretes, de ez a szenzációs futóteljesítmény sem volt elég a jobb helyezés elérésére. Végsőként Magyarország a 12. lett a nemzetek sorában. A lányok a 6. és 9. helyezéssel biztosították helyüket a jövő évi Ifjúsági Olimpián. A felkészülés során nyújtott segítséget az egyesület vezetése köszöni a SZUE versenyzőjének,

Gábe Tamásnak

, a Titán TC atlétikai szakosztálya futóinak, a triatlonosok közül

Frank Ádám, Kozári András

versenyzőknek, valamint a felkészítést vezető

Balla Péter

és

Farkas István

edzőknek. Lacinak az egyesület vezetői gratulálnak a tisztes helytálláshoz, jó pihenést kívánnak számára a következő hónapban, majd jó felkészülést a jövő évi budapesti triatlon-világbajnokságra!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.