Triatlon: Spanyolországban szerepelt Tarnai László

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tarnai László, a szegedi Titán Triatlon Club ifjúsági korú versenyzője a hétvégén a spanyolországi San Javierban a jövő évi Ifjúsági Olimpia európai selejtezőjén vett részt.

Magyarországot a kvalifikációs triatlonversenyen három fiatal képviselte mind a lányoknál, mind a fiúknál. A sprinttávú viadalon 750 méter úszást, 20 kilométer kerékpározást és 5 kilométer futást kellett teljesíteniük a rajthoz állóknak.
A fiúknál 65-en neveztek 29 országból, és az első tíz nemzet képviselői szereztek indulási jogot a szingapúri világtalálkozóra. A szegedi versenyző, Tarnai László az úszás során kapott hátrányt nem tudta ledolgozni a másik két szám során, és a 22. helyen ért célba. A futóideje a harmadik legjobb volt a népes mezőnyben, ami több mint dicséretes, de ez a szenzációs futóteljesítmény sem volt elég a jobb helyezés elérésére. Végsőként Magyarország a 12. lett a nemzetek sorában.
A lányok a 6. és 9. helyezéssel biztosították helyüket a jövő évi Ifjúsági Olimpián. A felkészülés során nyújtott segítséget az egyesület vezetése köszöni a SZUE versenyzőjének, Gábe Tamásnak, a Titán TC atlétikai szakosztálya futóinak, a triatlonosok közül Frank Ádám, Kozári András versenyzőknek, valamint a felkészítést vezető Balla Péter és Farkas István edzőknek.
Lacinak az egyesület vezetői gratulálnak a tisztes helytálláshoz, jó pihenést kívánnak számára a következő hónapban, majd jó felkészülést a jövő évi budapesti triatlon-világbajnokságra!

Default thumbnail
Előző sztori

Bajnoki pontok a titánoktól a serdülő ob-n

Default thumbnail
Következő sztori

Labdarúgás: Interligában a Tisza Volán SC fiataljai!

Legutóbbi hasonló cikkek