Tornagyőztes lett Bonyhádon az SZTE-Szedeák

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megnyerte a bonyhádi négycsapatos felkészülési tornát a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata. A szegediek a hazaiaktól vereséget szenvedtek, a Baját és a Dombóvár U20-as gárdáját viszont rendkívül magabiztosan verték.

Hármas körbeverés alakult ki a szombaton és vasárnap Bonyhádon megrendezett tornán a Bonyhád, a Baja és a Szeged között, amiből Nyilas Istvánék kerültek ki a legjobb mutatóval, így tornagyőzelemnek örülhettek. A Dombóvár az eredetileg beharangozottnál jóval gyengébb alakulattal, gyakorlatilag U20-asaival szerepelt a viadalon, így komolyabb ellenállást nem fejtett ki. A másik két összecsapás viszont remek erőfelmérőnek bizonyult Bonifert Domonkos gárdája számára.

A Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák az első játéknapon előbb 8 pontos vereséget szenvedett az NB /B Nyugati csoport egyik legmasszívabb csapatától, a Bonyhádtól, majd a Keleti csoportban helyet kapó Baját remek játékkal, magabiztosan verték a szegediek. Vasárnap a dombóvári fiatalok ellen meg sem izzadt a Szedeák. A közelgő bajnoki szezon előtt talán már jelez valamit, hogy Bonifert mester valamennyi összecsapáson ugyanazt az ötöst küldte a pályára kezdőként: Rezák Tamást, Molnár Miklóst, Nyilas Istvánt, Kovács Dávidot és Gémes Leventét. A vezetőedzőt rövid értékelésre kértük.

„Remekül szolgálta a felkészülésünket a bonyhádi torna, illetve annak igazán két mérkőzése, hiszen a dombóváriak – a fair play szellemével némiképp ellentétese – olyan alakulatot küldtek el, melyet a mi U20-asaink vertek egy hetvenessel. A Bonyhád ellen még érződött rajtunk a mikrobuszos utazás minden fáradtsága, ugyanakkor tudni kell, hogy a hazaiknak remek együttesük van, most is több paksi vendégjátékos erősítette őket. Örülök, hogy megmérkőztünk velük, s minden játékosomnak lehetőséget adhattam. A Baja ellen már sokkal jobban ment a játék, szemmel látható, hogy ahogy egyre több meccsen szereplünk együtt, fokozatosan érik össze a fiatalok lendülete, tehetsége és az idősebbek rutinja, tapasztalata. Természetesen boldogok vagyunk a tornagyőzelem miatt, de számomra még többet jelent, hogy a srácok mentálisan remekül álltak a feladathoz, s ez alatt a két nap alatt mind a védekező-, mind a támadójátékunkat csiszolhattuk” – mondta Bonifert Domonkos.

A szakember azt is elárulta, már körvonalazódik előtte, ki az a 6-8 játékos, aki a legtöbb időt töltheti a pályán a bajnokságban: aligha meglepő, hogy Rezákra, Simándi Árpádra, Molnárra, Nyilasra, Szabad Istvánra, Varga Dánielre, Kovácsra és Gémesre hárulhat a legnagyobb teher a tétmeccseken. Hír viszont a gárda háza tájáról, hogy Puszta Dávid minden bizonnyal távozik Szegedről, hiszen elégedetlen a neki jutó játéklehetőséggel.

Az NB I/B Keleti csoportjában először szeptember 19-én, Kecskeméten (igazi rangadón) lép majd pályára a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák, előtte – a jövő hét vége felé – a Hódmezővásárhellyel terveznek még edzőmeccset a Tisza-partiak.

A szegedi gárda eredményei a hétvégi tornán:

Bonyhád – Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák 83-75 (27-24,14-14,22-23, 20-14).
Szedeák: Rezák 7, Molnár M. 14/6, Nyilas 12/9, Kovács D. 11, Gémes 22. Csere: Simándi 7, Varga M. 2, Varga D., Szabad, Szablics. Edző: Bonifert Domonkos.

Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák – Baja 100-72 (27-13,27-12, 21-23, 25-24).
Szedeák: Rezák 11/3, Molnár M. 9/3, Nyilas 8/6, Kovács D. 8, Gémes 11. Csere: Simándi 14/6, Varga D. 9, Varga M. 2, Szabad 8, Szablics 6, Mészáros 2, Széll 12/6. Edző: Bonifert Domonkos.

Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák – Dombóvár U20 124-53 (32-19, 31-12, 27-14, 34-8).
Szedeák: Rezák, Molnár M. 5/3, Nyilas 14/12, Kovács D. 24, Gémes 17/3. Csere: Simándi 11/3, Varga D. 12, Varga M. 8, Szabad 11/3, Széll 11/6, Szablics 3, Mészáros 8. Edző: Bonifert Domonkos.

Default thumbnail
Előző sztori

Hétfő: Évszázadok történelme a honfoglalástól napjainkig

Default thumbnail
Következő sztori

Labdarúgás: a hétvége bajnoki eredményei

Legutóbbi hasonló cikkek