Bulvár

Több mint félezer feljelentés - fokozott rendőri jelenlét

Több mint félezer feljelentés - fokozott rendőri jelenlét

2009. szeptember 11., péntek
Több mint félezer feljelentés - fokozott rendőri jelenlét

Több mint félezer, 555 szabálysértési feljelentést tettek a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei és az Újszegedi Rendőrőrs körzeti megbízottjai a szegedi Belvárosban az állampolgárokat legjobban irritáló szabálysértések elkövetőivel szemben 2009 első nyolc hónapjában – közölte Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A lakossági panaszok, bejelentések elsősorban arról szólnak, hogy a Belvárosban koldusok zavarják meg a járókelők, ott lakók nyugalmát. Idén eddig 328 esetben kezdeményeztek szabálysértési eljárást a rendőrök olyanokkal szemben, akik – a törvény megfogalmazása szerint – közterületen vagy nyilvános helyen másokat zaklató módon koldultak. Közterületi alkoholfogyasztás miatt 184 esetben kezdeményeztünk eljárást eddig. A feljelentettek 50 ezer forintig terjedő bírsággal számolhatnak. Gyermekkel koldulás miatt 8 esetben indult eljárás, míg köztisztasági szabálysértés miatt 15 főt jelentettek fel a rendőrök. Számos intézkedést kezdeményeztek garázda magatartást tanúsítókkal szemben, többségük ellen azonban nem szabálysértési, hanem büntetőeljárás indult. 11 esetben intézkedtek a járőrök és a körzeti megbízottak olyan állat tulajdonosával szemben, aki póráz nélkül sétáltatta négylábú kedvencét, illetve más állatok tartására vonatkozó szabályt szegett meg. A több mint félezer szabálysértési intézkedés száma nem tartalmazza a közlekedés területén tett rendőri intézkedéseket, illetve azokat, amelyek figyelmeztetéssel, előállítással, vagy büntetőfeljelentéssel zárultak. A Szegedi Rendőrkapitányság munkáját közterület-felügyelők és városőrök, valamint a polgárőrök is segítik, akik közreműködésével immár két gyalogos járőrpár teljesít szolgálatot a Belvárosban. Mellettük az Újszegedi Rendőrőrs három körzeti megbízottja is folyamatos szolgálatot lát el a területen. A rendőrség továbbra is kiemelten figyel a város központjában lévők biztonságára, azonban továbbra is kérik, hogy amennyiben szabálysértést, illetve bűncselekményt észlelnek, tegyenek bejelentést az állampolgárok az ingyenesen hívható 107-es számon - közölte a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.