Bulvár

Tíz évre ítélték jogerősen a békéscsabai bolti késelőt

Tíz évre ítélték jogerősen a békéscsabai bolti késelőt

2009. szeptember 1., kedd
Tíz évre ítélték jogerősen a békéscsabai bolti késelőt

Pénzszerzési szándékkal egy késsel életveszélyesen megsebesítette egy békéscsabai parkettabolt eladóját az a gyomaendrődi férfi, akit kedden jogerősen tíz év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla.

Az ítélet szerint a 32 esztendős, két kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodó

Kurilla Attila

2008 októberében sem munkahellyel, sem jövedelemmel nem rendelkezett, emiatt kilátástalan anyagi helyzetbe került. Október 10-én albérletükből is el kellett költözniük, mivel nem tudták azt fizetni, később motelekben húzták meg magukat, de a számlák ott is kifizetetlenek maradtak. A vádlott anyagi problémáit bűncselekmény elkövetésével akarta megoldani. A férfi egy békéscsabai parketta boltot szemelt ki a pénzszerzés helyszínéül. Látogatásai során igyekezte feltérképezni az üzletet, s vásárlási szándékot színlelve az eladó, a későbbi sértett bizalmába férkőzni, akiről megtudta, néhány napig egyedül dolgozik a boltban. Október 16-án a vádlottnak már egyáltalán nem volt pénze, csak úgy tudott enni adni a gyerekeinek, hogy eladta élettársa fülbevalóját. Ezen a napon a vádlott magához vett egy tízcentis pengéjű kést, elment a parketta boltba, ahol a sértettnek színlelt megrendelést adott. Amikor az eladó megfordult, és az egyik széken lévő kabátjához hajolt, a vádlott hátulról a férfira rontott, és több alkalommal megszúrta. A férfi a sérülések ellenére védekezett, ezért a vádlott - anélkül, hogy pénzhez jutott volna – elmenekült. A sértett a támadás következtében közvetlen életveszélyes sérüléseket szenvedett, csak a szerencsés véletlennek – a férfi mentőt tudott hívni - és a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhető, hogy nem halt meg. A vádlott a kést és a támadáskor viselt kabátját Békéscsaba külterületén eldobta. Még aznap a családjával együtt előbb Hódmezővásárhelyre, ezt követően Szegedre költözött, de a rendőrség hamarosan a nyomára bukkant, s november első napjaiban elfogta. A táblabíróság

Hegedűs István

vezette tanácsa Kurilla Attilát nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérletének büntettében mondta ki bűnösnek, ezért jogerősen tíz év fegyházbüntetéssel sújtotta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.