Sport

Sikerrel rajtolt a magyar kupában a Tisza Volán SC

Sikerrel rajtolt a magyar kupában a Tisza Volán SC

2009. szeptember 2., szerda
Sikerrel rajtolt a magyar kupában a Tisza Volán SC

A labdarúgó magyar kupa 2009/2010. évi kiírása megyei selejtezőjének első fordulójában a HFC II.-Bercsényi otthonában győzött magabiztosan, 5-0-ra a Tisza Volán SC Szeged. A sorsolás szeszélye folytán a kék-feketék a következő körben az ugyancsak NB III-as Algyővel mérkőznek majd a jövő héten.

Augusztus 20-áról halasztották szeptember 2-ára a selejtező mérkőzést, hiszen a Volánnak még az ez évi kupa főtábláján a Békéscsaba ellen kellett küzdenie. A búcsú azt jelentett, hogy a szegediek alig néhány nappal később már a következő kiírásban találták magukat. A megyei II. osztályú HFC II.-Bercsényi ellen

Buchholcz Gábor

vezetőedző azoknak a játékosoknak igyekezett lehetőséget adni, akik a bajnokikon eddig kevesebbet szerepeltek (

Pénzváltó, Orosz, Kazi, Harangozó

), illetve bevetette azokat a fiatalokat, akik a felnőttekkel együtt edzenek (mint például az I. Szegedi Klubcsapatok Kupájának legjobbja,

Fröhlich Tamás

vagy a Vasasból fél év kitérő után hazatérő saját nevelésű

Domonkos Ferenc

). A pályára küldött labdarúgók meg is hálálták a bizalmat, magabiztosan győzték le a jobbára 1992-es születésű tehetségekre épülő vásárhelyi alakulatot. "Az első félidőben jobban használtuk ki a kínálkozó lehetőségeket, mint az ellenfél, a második játékrészre pedig már sikerült felőrölnünk a házigazdákat, érvényesült a tudásbeli különbség" - értékelt portálunknak a Szeged vezetőedzője. A Volán a második fordulóban szeptember 9-én az Algyő gárdáját fogadja, az már jóval komolyabb feladatnak ígérkezik.

A labdarúgó magyar kupa megyei selejtezőjében, 1. forduló:

HFC II.-Bercsényi – Tisza Volán SC Szeged 0-2 (0-5).

Szeged: Czirják (Vasas) – Pénzváltó, Vida, Boldizsár (Barna D.), Garamvölgyi – Mórocz, Fröhlich – Baji R., Orosz, Harangozó (Domonkos) – Kazi. Vezetőedző: Buchholcz Gábor. Gólszerző: Kazi 2, Baji R. (11-esből), Mórocz, Domonkos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.