Bulvár

Nőtt a Dél-Alföldön lefoglalt cigaretta mennyisége

Nőtt a Dél-Alföldön lefoglalt cigaretta mennyisége

2009. szeptember 17., csütörtök
Nőtt a Dél-Alföldön lefoglalt cigaretta mennyisége

Az elmúlt évhez képest mintegy 15 százalékkal nőtt a dél-alföldi szerb és román határszakaszon lefoglalt cigaretta mennyisége - közölte Márkus András dandártábornok csütörtökön Szegeden.

Idén eddig 11.600 esetben indítottak eljárást a régióban a pénzügyőrök dohánytermékkel kapcsolatos visszaélés miatt, és összesen 80 ezer karton cigarettát találtak a személy és teherforgalomban - mondta a vám- és pénzügyőrség regionális parancsnoka azon a sajtótájékoztatón, melyet 40 ezer karton cigaretta megsemmisítésnek kezdetekor tartottak. Az utóbbi időben a csempészek - akár saját célra, akár kereskedelmi mennyiségben próbálnak cigarettát Magyarországa hozni - jobban elrejtik az árut. A személyautókban gyakran a sárhányó mögött találnak cigarettát a vámosok, a kamionok esetében pedig - a sűrűségkülönbséget kimutató - röntgenberendezés segítségével leplezik le a csempészeket - tudatta a regionális parancsnok.

Márkus András

elmondta, a lefoglalt dohányárut ledarálják, majd szeméttelepen helyezik el. Nemcsak az elkobzott cigarettát semmisítik meg így, hanem azokat a kartonokat is, melyeket a szabadságukról Nyugat-Európába visszatérő szerb vendégmunkások dobáltak el a röszkei határátkelőhelyen, miután közölték velük, hogy harmadik országból csupán két doboz cigarettát lehet közúton az Európai Unióba bevinni. A megsemmisítésre váró 40 ezer karton cigarettát mintegy 120 millió forintnyi adó terhelte volna - közölte a tábornok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.