Nemzetközi kupa az ülőröplabdásoknak

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Az ülőröplabdázás egyik legrangosabb nemzetközi vidéki tornájává  nőtte ki magát az immár harmadik alkalommal megrendezett Verba László Nemzetközi Ülőröplabda Emléktorna. A szerb, horvát és boszniai-szerb csapatok vendégszereplésével rendezett eseményen a Szegeden edzőtáborozó, s az EB-re készülő magyar válogatott is részt vesz.

A SZEGEDma.hu a főszervező szegedi ülőröplabda-csapattal, a Csakazáért SE Ülő Bikákkal közösen szervezett sajtótájékoztatón ismertette a hétvége programját a Port Royal Étteremben. Csíkos Gábor a szegediek vezető- és a válogatott másodedzője elmondta, hogy a torna kiemelt célja – amellett, hogy a helyi csapat minél jobban szerepeljen – segíteni a válogatott lengyelországi Eb-felkészülését. Egy angol, egy szerb, egy boszniai szerb csapat mellett, a boszniai szerb válogatott is fellép majd a Topolya sori csarnokban a magyar válogatott, a Vác, a Szombathely és a Szeged csapatai mellett. A torna szombaton 14 órakor kezdődik a csoportmérkőzésekkel, s vasárnap délelőtt a dobogóért való küzdelmekkel folytatódik.

A III. Verba László Nemzetközi Ülőröplabda Emléktorna kapcsán a Port Royal Étterembe látogatott Gőczi István, a nemzeti együttes szövetségi kapitánya is. A válogatott trénere tavaly ősszel vette át a csapatot, amelynek utolsó fellépése 2007. szeptemberi nyíregyházi Eb 4. helyezése volt. Gőczi csapata is a nyíregyházi Eb-n szereplő együttesre épül. Az esélyekkel kapcsolatban a kapitány úgy nyilatkozott, hogy meg szeretnék ismételni Lengyelországban is a 2007-es bravúrt, amire lát is esélyt, hiszen egész jó sorsolásuk van: első körben a görög és az angol csapattal játszanak, azt követik az erősebb ellenfelek, az ukránok, szerbek, horvátok. Jövőre az amerikai Vb-re is ki szeretnének kerülni, ehhez „csak” a költségek előteremtése a feltétel. A 2012-es londoni paralimpiára pedig az egy évvel azt megelőző Eb-n lehet kvalifikációt szerezni; úgyhogy mozgalmas évek következnek a válogatottunk számára.

Előző sztori

Szegedi Fidesz: pénzpocsékolás és szegregáció

Következő sztori

Morvai Krisztina és a szegedi halászlé