Bulvár

Két fegyveres rablást derítettek fel Szegeden egy nap alatt

Két fegyveres rablást derítettek fel Szegeden egy nap alatt

2009. szeptember 4., péntek
Két fegyveres rablást derítettek fel Szegeden egy nap alatt

Két fegyveres rablást is felderítettek a szegedi rendőrök egy nap alatt – közölte pénteken a város rendőrkapitánya sajtótájékoztatóján.

Zélity László

elmondta: mindkét ügyben megvannak a gyanúsítottak, akik közül többeket már előzetes letartóztatásba helyeztek. Az egyik rablás során valamivel több mint tízezer forintot zsákmányolt a három rabló, a másik során azonban nem sikerült pénzt szereznie a játék pisztollyal próbálkozó elkövetőnek. Az első esetről a kapitány elmondta: kedden éjfél előtt egy domaszéki pizzériába ment be három álarcos férfi. Egy fegyvernek látszó tárgyat szegeztek a pultos nőre, majd a kasszából elvették a benne levő tizenkétezer forintot és követelték a játékautomatában levő pénzt is. Miután azt nem tudta odaadni a nő, bezárták a mosdóba és elmenekültek. A három gyanúsítottból egyet elfogtak, a másik kettő ellen országos elfogatóparancsot adtak ki (

képeiket lásd ITT

). A Mindszenten történő elfogás során megtalálták az elkövetésnél használt játék pisztolyt, illetve éles lőszereket is lefoglaltak. Az ügyben csoportosan elkövetett fegyveres rablás és lőszerrel, lőfegyverrel való visszaélés miatt is indult büntetőeljárás. A másik rablás szerdán a kora esti órákban történt - mondta el a sajtótájékoztatón Bakai Krisztián bűnügyi osztályvezető-helyettes. Az arcát törölközővel eltakaró fiatal férfi egy fegyvernek látszó tárggyal tért be egy újszegedi élelmiszerboltba és a kasszából megpróbálta kivenni a pénzt. A pénztáros és egy vevő azonban lefogta a kezét, és az ellenállás miatt zsákmány nélkül menekült el. A Tisza árteréből hamarosan előkerült a táska, melyben a fegyver és a törölköző mellett egy névre szóló iskolai füzetet is találtak a rendőrök, így azonosították a gyanúsítottakat. A szakképző iskolás huszonkét éves fiatalt a rendőrök csütörtök reggel a lakásán vették őrizetbe. Vizeletében a szakértő THC jelenlétét mutatta ki ezért ellene a fegyveres rablás mellett kábítószerrel való visszaélés miatt is lejárás indul. A rablás minősített esetében öttől tíz évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat - tette hozzá a százados. Emellett a rendőrség őrizetbe vett két olyan személyt, akik hat nagy értékű – egyenként hatmillió forintos - személygépkocsi eltulajdonításával gyanúsíthatók. Az elkövetők Bács-Kiskun és Csongrád megyében "dolgoztak", ahol a különböző fürdőkben strandolókat figyeltek ki és az őrizetlenül hagyott kulcsokat ellopva, elvitték az autókat is. A szegedi rendőrök a kiskunhalasi kollégákkal együttműködve bukkantak az elkövetők nyomára. Az ügyben három személyt hallgattak ki, egy harmincéves és egy harminchat éves kiskunhalasi férfit őrizetbe is vettek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.