Közélet

Jobbik: Kapjon helyet a Hunor-Magor-elmélet is

Jobbik: Kapjon helyet a Hunor-Magor-elmélet is

2009. szeptember 1., kedd
Jobbik: Kapjon helyet a Hunor-Magor-elmélet is

Visszahozná, és a finnugor származáselmélet kritikájaként a tankönyvekben is szerepeltetné a Jobbik a "Hunor-Magor örökség" elméletét - számol be a a Népszabadság online.

A Jobbik közleményében felszólítja a Magyar Tudományos Akadémia vezetőségét és érintett intézeti tagságát, az egyetemek, főiskolák, közép- és általános iskolák tanárait, valamint a magyar tudományos élet további szereplőit, így a kulturális tárca illetékeseit és a tankönyvek megrendelőit a magyarság finnugor származáselméletének régóta esedékes tudományos bírálatára, és a magyar kollektív emlékezetben megőrzött, több ezer éves származástudat: a Hunor-Magor örökség visszahelyezésére az őt megillető helyre, kezdve elsősorban a tankönyvekkel - olvasható a Jobbik közleményében. A Jobbik szerint ugyanis a finnugor eredet a Habsburgok találmánya, célja pedig a "magyar nemzeti öntudat tudatos megroppantása" volt. A felhívás eddigi támogatóit is felsorolja a nol.hu cikke: Dr. Aradi Éva adjunktus, egyetemi oktató, indológus, magyarságkutató Dr. Bakay Kornél régész, őstörténész, tanszékvezető tanár Dr. Bárdi László egyetemi docens, a Pécsi Tudományegyetem Ázsia Központjának alapító igazgatója Dr. Bíró András, humánbiológus, antropológus Botos László szerkesztő, a Magyarságtudományi Intézet (USA) vezetője Dr. Cser Ferenc ny. vegyész kutatómérnök, az MTA doktora Dr. Darai Lajos, a filozófiai tudományok kandidátusa, főiskolai tanár De Pluer Mariann történész Dósa Gyula erdész, erdőpedagógus Fabó László Pál rovás- és nyelvkutató Friedrich Klára tanár, rovásírás oktató, kutató Dr. Kádár György nyelvész, fordító Kárpáti Gábor Csaba könyvkiadó Kocsis István tanár, író-történész Dr. Kovács Tamás, az Ősbuda Várvédői Egyesület elnökségi tagja Dr. Lánszki Imre ökológus, Pilis-kutató Maleczki József nyelvész, szerkesztő, lektor Marton Veronika tanár, nyelv ész, sumerológus kutató Nyitray Szabolcs történész Pető Imre szkíta-hun kutató Rumi Tamás rovásírás kutató Tóth Ákos nyelvész, fordító Z. Tóth Csaba, a Turán főszerkesztője Varga Csaba ősműveltség és ősnyelv-kutató, könyvkiadó Varga Domokos György író, újságíró Dr. Varga Tibor jogtörténész, a Szent Korona Alkotmány kutatója Záhonyi András ősírás-kutató A teljes cikk a

nol.hu-n ITT

olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.