Közélet

Iszaptalanítás a Vértón

Iszaptalanítás a Vértón

2009. szeptember 17., csütörtök
Iszaptalanítás a Vértón

Megkezdődött a szegedi Vértó kikotrása, iszaptalanítása. A munkálatok várhatóan december közepére fejeződnek be, a tómeder kitakarítását alvállalkozóval végezteti a Szegedi Vízmű Zrt. - tájékoztat a vállalat sajtóközleménye.

A Vértó fő feladata a csapadékvíz tárolása, kis mélysége és a csekély vízmennyiség miatt azonban „könnyen” kibillenhet egyensúlyából a víz minősége. A tó alját jelenleg hosszú idő óta felhalmozódott iszapréteg borítja. Szükségessé vált a kotrás, amely során első lépésben a mederben lévő vizet leengedik, majd az iszap száradását követően a szikkadt iszapot kikotorják a mederből. A tóból kiszedett iszap az előírásoknak megfelelően hulladéklerakóra kerül. Az iszap száradása és a kotrás során kellemetlen szaghatás lehetséges, ezért a környékbeliek megértését kéri a Szegedi Vízmű, azonban az iszaptalanítást követően várakozásaink szerint jelentősen javul a tó vízminősége. A munkálatokról a tó melletti házak lakóit szórólapokon is tájékoztatja a szolgáltató - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.