Kultúra

Európai művészek geopoétikai utazása Magyarkanizsán

Európai művészek geopoétikai utazása Magyarkanizsán

2009. szeptember 30., szerda
Európai művészek geopoétikai utazása Magyarkanizsán

A francia Tumulus-project táncosokat, koreográfusokat, rendezőket, zenészeket és költőket hívott meg, hogy a nyugat-európai zaklatottságból kiszakadva kissé keletre, a közép-európai régióba látogassanak. A csoport célja, hogy a nyugati kultúráktól elszakadni vágyó művészek együtt fedezzék fel tájainkat és ismerjék meg közösségeinket. Terveik szerint így egy geopoétikus utazás valósulna meg.

A hazai művészek mellett olasz, francia, spanyol, macedón és portugál tánc- és zeneművészek mutatkoznak be. Utazásuk során Bécsben, Debrecenben, Kanizsán, Zentán és Szabadkán időznek 2-2 napot, programjuk szeptember 30-án, Kanizsán veszi kezdetét. Amellett, hogy előadásaikat bemutatják, a délutáni foglalkozások ideje alatt közös munkára is lehetőséget biztosítanak az érdeklődő fiatalok számára. A csoport programjai között tánc- és zeneműhely, színházi műhely, valamint kötetlen utcai játékok is szerepelnek. A Tumulus-csoport vezető művészeinek estje pedig október elsején, csütörtökön a Magyarkanizsai Művészetek Házában 20 órától lesz – hat miniatúra és egy közjáték, valamint Diego, a csodaló. A műsorsorozatot a Nagy József Regionális Kreatív Műhely szervezi a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház és a zentai Thurzó Lajos Művelődési Központ közreműködésével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.