Bulvár

Befejezték a nyomozást az anyatej-hamisítás ügyében

Befejezték a nyomozást az anyatej-hamisítás ügyében

2009. szeptember 23., szerda
Befejezték a nyomozást az anyatej-hamisítás ügyében

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a tegnapi napon befejezte a nyomozást és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek az ún. „anyatejes” ügyben – tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleménye.

Idén februárban indult ugyanis büntetőeljárás a rendőrkapitányságon, mivel egy hódmezővásárhelyi lakos a gyermeke számára egy másik helybéli nőtől anyatejet vásárolt, melyről a későbbi vizsgálatok során kiderült, hogy az tehéntej és gyermektápszer keveréke. A tej bevizsgálására azért került sor, mert a szülők a színét és állagát is gyanúsnak találták, és két hónapos csecsemőjük két alkalommal is fogyasztott belőle egy keveset, melyet rövid időn belül kihányt. A nyomozás során az illetékes szakhatóságtól beszerzett adatok alapján megállapították, hogy az ilyen folyadék egészségre ártalmas anyag, és rendszeres fogyasztása a csecsemők egészséges fejlődését is veszélyeztetheti. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság az ártalmas közfogyasztási cikk forgalomba hozatalával elkövetett visszaélés bűntett gyanúja ügyében a nyomozást befejezte, és az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg a Hódmezővásárhelyi Ügyészségnek - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.