LMP: aláírásgyűjtéssel az új munkahelyekért

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Zöld Fordulat – gazdaságélénkítő kampány

no images were found

Ahhoz képest, hogy a nulláról indult, az EP-választáson országosan, ugyanakkor megyei és városi szinten is kiemelkedően szerepelt a Lehet Más a Politika nevű új párt. Csongrád megyében 2,46, Szegeden pedig 3,47 százalékot értek el, ami arra utal, hogy a politikai palettán van igény friss erőre. Az LMP hosszú távon megoldást kínál a régió problémáira, együttesen kezeli a természeti, gazdasági és környezeti kérdéseket.

Csütörtöki szegedi sajtótájékoztatójukon három dél-alföldi megye koordinátorai, Margóczi Katalin (Csongrád), Gál Anita (Békés) és Vágó Gábor (Bács-Kiskun) kifejtették, hogy több olyan helyi probléma van, amely a legtöbb helyen azonos, ezért a jövőben szorosabbra fűzött regionális együttműködésre van szükség. A közös ügyek közé tartozik a vidékfejlesztés, a földkérdés, a zöld munkahelyek teremtése, valamint a helyi korrupciós ügyek felgöngyölítése és a fehérgalléros bűnözés elleni erélyes fellépés.

Vágó Gábor a főváros és a vidék között feszülő ellentét megszűnésének szükségességéről beszélt, arról a szimbiózisról, amelyre a jövőben törekedni kellene. A szervezet- és hálózatépítésről kifejtette, hogy a jövő évi országos választásokra készülve az LMP egyéni választókerületi szinteken szerveződik, folyamatban van a képviselőjelöltek kiválasztása, ez előreláthatólag novemberre befejeződik.

Gál Anita az ősz folyamán várható kampányokat ismertette. Az EP zöld frakciója által indított Zöld Fordulat nevű gazdaságélénkítő csomaghoz kapcsolódva az LMP dél-alföldi szervezetei 1500 aláírást kívánnak összegyűjteni. A kampány szeptember végén indul azzal a céllal, hogy az EU-ban 5 millió, hazánkban pedig tízezres nagyságrendű új zöld munkahelyeket teremtsen.

Előző sztori

Levelet kaptunk a Hócipőtől

Következő sztori

Turján György ismét a kék-feketéknél