Vízilabda: Splitben kezdi a LEN-kupát a Beton

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kedden az európai szövetség elkészítette a férfi vízilabdakupák első kvalifikációs körének sorsolását, mely alapján mind három érdekelt magyar együttesnek jó esélyei vannak a továbbjutásra.

Az Euroligában a magyar bajnoki harmadik Domino Honvéd a B csoportban a francia Marseille, a német Duisburg és az osztrák WC Tirol csapataival mérkőzik majd meg októberben a francia együttes otthonában.
„A sorsolás nem tűnik rossznak, tovább kell menni ebből a csoportból” – mondta a vlv.hu honlapnak Novák Ferenc szakosztály-igazgató. „Az időpont azt jelenti, hogy a magyar bajnokság első fordulóját halasztanunk kell. Vállaltuk volna egyébként a torna rendezését is, ezek szerint azt nem kaptuk meg.”
A LEN-kupában a címvédő Szeged Beton VE Horvátországban száll vízbe az első körben, s feltehetőleg nem okoz majd gondot számára a továbbkerülés.

Euroliga, 1. kvalifikációs kör (játéknapok: október 9-11.):

B csoport, Marseille (Franciaország):
Domino-Honvéd, CN Marseille (francia), ASC Duisburg (német), WC Tirol (osztrák)
A csoportok első két helyezettje jut tovább a második kvalifikációs körbe, míg a harmadik és a negyedik helyezett a LEN-kupában folytathatja.
A magyar csapatok közül a Vasas és az Eger később csatlakozik a mezőnyhöz.

LEN-kupa, 1. kvalifikációs kör (játéknapok: október 23-25.):

A csoport, Montpellier (Franciaország):
FTC BUDAPEST, RN Savona (olasz), Akademija Cattaro (Montenegrói), Dinamo Bucuresti (román), Montpellier WPC (francia), Fremm Odense (dán)

C csoport, Split (Horvátország):
SZEGED BETON, Dinamo Moszkva (orosz), Jadran Split (horvát), PVK Val Prcanj (montenegrói), De Paredes (portugál), City of Manchester (brit)
Valamennyi csoportból az első négy helyezett jut be a második kvalifikációs körbe.

Előző sztori

Nyári ízek télire / Rabul ejtett nyár

Következő sztori

Elisabeth: A „nagyon magyar”