Közélet

A SZUE az idei nyáron – videó

A SZUE az idei nyáron – videó

2009. augusztus 10., hétfő
A SZUE az idei nyáron – videó

A SZUE vagy ahogy a videón is látszik "ZUE" 79 évet élt. A szegedi patinás fürdőt a napokban elbontották, a kabinsort ledózerolták, a medencét légkalapáccsal feltörték és törmelékként elszállították. A Hajós Alfréd úszó olimpiai bajnok - és egyben építészmérnök - tervei alapján készült létesítményt 1930. szeptember 18-án adták át. Addig a szegediek Rókuson a lóúsztatóban fürödtek.

A tavaly elkezdett bontás ellen hiába tiltakozott a Védegylet szegedi csoportja, hiába gyűjtöttek aláírást a civilek, hiába fordultak az Alkotmánybírósághoz. A bontás megkezdődött, majd hatalmas építkezésbe fogott a szomszédos szállodakomplexum, amelynek tulajdonosai már birtokolják a területet. „Az újszegedi fürdőberuházás kapcsán létrehozott projektcég társasági szerződésének fontos rendelkezései sajátos módon nem a 80 százalékban tulajdonos Szeged, hanem a kisebbségi társ Hunguest Hotels Zrt., illetve

Leisztinger Tamás

(akinek érdekkörébe tartozik a Hunguest) gazdasági érdekeit szolgálják” – mondta egy évvel ezelőtti sajtótájékoztatóján

Gyimesi László

, a Fidesz szegedi elnöke. Az ellenzék attól tart, hogy a luxusszolgáltatásokat nyújtó magánfürdőből kiszorulnak a kispénzűek, és nem tudnak hol fürödni. A város vezetése és a beruházó Szeged komoly idegenforgalmi fellendülését reméli. Az átadást 2010 elejére tervezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.