A SZUE az idei nyáron – videó

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A SZUE vagy ahogy a videón is látszik “ZUE” 79 évet élt. A szegedi patinás fürdőt a napokban elbontották, a kabinsort ledózerolták, a medencét légkalapáccsal feltörték és törmelékként elszállították. A Hajós Alfréd úszó olimpiai bajnok – és egyben építészmérnök – tervei alapján készült létesítményt 1930. szeptember 18-án adták át. Addig a szegediek Rókuson a lóúsztatóban fürödtek.

A tavaly elkezdett bontás ellen hiába tiltakozott a Védegylet szegedi csoportja, hiába gyűjtöttek aláírást a civilek, hiába fordultak az Alkotmánybírósághoz. A bontás megkezdődött, majd hatalmas építkezésbe fogott a szomszédos szállodakomplexum, amelynek tulajdonosai már birtokolják a területet.
„Az újszegedi fürdőberuházás kapcsán létrehozott projektcég társasági szerződésének fontos rendelkezései sajátos módon nem a 80 százalékban tulajdonos Szeged, hanem a kisebbségi társ Hunguest Hotels Zrt., illetve Leisztinger Tamás (akinek érdekkörébe tartozik a Hunguest) gazdasági érdekeit szolgálják” – mondta egy évvel ezelőtti sajtótájékoztatóján Gyimesi László, a Fidesz szegedi elnöke. Az ellenzék attól tart, hogy a luxusszolgáltatásokat nyújtó magánfürdőből kiszorulnak a kispénzűek, és nem tudnak hol fürödni. A város vezetése és a beruházó Szeged komoly idegenforgalmi fellendülését reméli. Az átadást 2010 elejére tervezik.

Előző sztori

Kedd: Az Elisabeth sztárjai a Reökben

Következő sztori

A fejlődő országok közül Ukrajna a legkorruptabb