Szombat-vasárnap: Mit főzzünk? Tarhonya vagy gulyás?

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ez itt a kérdés: mit főzzünk szombaton, és főleg hol? A Partfürdő Campingben gulyást, vagy Tápén tarhonyát? Ki-ki ízlése és kedve szerint választhat a VI. Partfürdő Amatőr Gulyásfőző Verseny és a Tápéi Tarhonyafesztivál között. Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon szombaton ismét a beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház legendás előadását, a Sólyompecsenyét láthatják a nézők. A hétvégén a Széchenyi téren folytatódik a II. Hungarikum Fesztivál, benne Hungaricum Tér-Film-Zene fesztivál, kertmozi a belvárosban, ahová a belépés ingyenes. A szombaton és vasárnap is érdemes moziba menni, és a szombat esti buli sem marad el.

Szabadtéri Játékok az Újszegedi Szabadtéri Színpadon

Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon szombaton 21 órakor a beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház legendás előadását, a Vidnyánszky Attila rendezésében, Boccaccio Dekameron című művéből színre vitt Sólyompecsenyét láthatják a nézők. Az előadás egyik főszereplője Trill Zsolt lesz. Részleteket a www.szegediszabadteri.hu oldalon is olvashatnak.

VI. Partfürdő Amatőr Gulyásfőző Verseny

A Partfürdő Campingben szombaton 9 órakor VI. Partfürdő Amatőr Gulyásfőző Verseny. A résztvevők főzhetnek gulyást, gulyáslevest, babgulyást, alföldi gulyást. Nevezési díj: 3000 Ft/csapat/bogrács. Nevezni lehet: Hidegkútinénál (tel: 06/20/ 352-1476) vagy személyesen a Partfürdő Sörözőben. A csapat egy főzőmesterből és két fő kuktából, továbbá baráti segítőiből állhat. A verseny szervezői biztosítják: 3 fős csapat ingyenes belépését a partfürdő területére, főzőhelyet, vízvételi lehetőséget, korlátozott számmal asztalt, esetleg tűzifát. Alapanyagról, főzőeszközökről a csapatok gondoskodnak. A zsűri elnöke: Frank Sándor mesterszakács. Az első három helyezett értékes díjazásban részesül.

Közéleti Kávéház

A Pajtában (Roosevelt téri Halászcsárda kertjében, a híd alatt) szombaton 18 órakor Gábor Dén-Est. A Gábor Dénes Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola évek óta működő iskolai énekkara igazi kis társulattá nőtte ki magát, és amelynek tagjai szívesen és eredményesen szerepelnek különböző versenyeken és rendezvényeken. A két részes előadás keretében több zenei stílusban is bemutatkoznak a legjobb énekesek: régebbi és mai magyar és külföldi slágereket, filmzenéket, musicaldalokat adnak elő egyénileg, duettben vagy csoportosan. A fellépők: Katona Polla, Szilvási Katalin, Magony Krisztina, Kutasné Fodor Henriett, Gánóczy Gábor és Kapócs János.

Hungarikum Fesztivál

A hétvégén a Széchenyi téren folytatódik a II. Hungarikum Fesztivál.
Szombaton 17 órakor Veteránjárművek érkezése. 18 órakor Magyar népmesék – rajzfilmek, Lenny és Tweek – rajzfilmek. 18 órakor a BorCanto Együttes műsora – A bor dicsérete. 18.35-kor In memoriam Bacsó Péter: Nyáron egyszerű (ff. játékfilm, 1964). Rendezte: Bacsó Péter (szereplők: Laurentzy Mária, Tóth Bence, Rátonyi Róbert). 20.10-kor A MÜPA bemutatja: Josef Haydn évforduló – D-dúr szimfónia – a Budapesti Filharmóniai Társaság zenekara. 20.35-kor Made in Hungária (magyar zenés film, 2009). Rendezte: Fonyó Gergely. 22.25-kor Némafilm Stan Laurel és Oliver Hardy.
Vasárnap 9.30-kor Veteránjárművek kiállítása. 16 órakor a sándorfalvi Budai Sándor Citerazenekar és a Sándorfalvi Városi Énekkar fellépése. 18 órakor Magyar népmesék – rajzfilmek, Lenny és Tweek – rajzfilmek. 18.35-kor Az MTV archívumából: Dr. Öveges József professzor kísérletei – Sarkított fény; Király Ernő: A bejárónő (szereplők: Schütz Ila, Körmendi János, Sztankay István, Szilágyi Tibor); Kishont Ferenc: Les-állás; Brad Ashton – Körmendi János: Akit ma elvehetsz. 19.30-kor Éleszd a tüzet! (magyar-német-szerb zenés dokumentumfilm, 2006) Rendezte: Sas Tamás (szerplők: Snétberger Ferenc, Boban Markovic) 19.30-kor Báder Béla és Cigányzenekara zenél. 21 órakor Az HBO bemutatja: Gyerekjáték (mb. am. vígjáték, 2007) Rendezte: Andy Fickman. 23 órakor Némafilm Stan Laurel és Oliver Hardy.

Tápéi Tarhonyafesztivál

Szombaton a tápéi Heller Ödön Művelődési Ház udvarán rendezik meg az immár hagyományos Tápéi Tarhonyafesztivált. A nap programjaiból: reggel 7 órakor Baráti főzőverseny. 9 órakor Ünnepélyes megnyitó. 14.30-kor Szórakoztató műsorok. 19 órakor Utcabál.

Hétvégi moziműsorok

A Grand Caféban szombaton és vasárnap:
19 és 21 órakor: A felolvasó – feliratos amerikai-német dráma, rendező: Stephen Daldry.

A Belvárosi Mozi szombati és vasárnapi műsora:
Zsigmond Vilmos terem:
10, 15 órakor, 17.45-kor és 20.30- kor: Harry Potter és a Félvér Herceg – színes, szinkronizált amerikai fantasy. Szereplők: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson. Rendező: David Yates.

Balázs Béla terem:
18.15-kor és 20.30-kor: Szerelem második látásra – színes, feliratos amerikai dráma. Szereplők: Dustin Hoffman, Emma Thompson, Eileen Atkins. Rendező: Joel Hopkins.

Csőke József terem:
18.30-kor: Sírugrók – színes, feliratos szlovén vígjáték, rendező: Jan Cvitkovič.
20.45-kor: Utolsó látogatás – színes, feliratos angol romantikus dráma, rendező: Julian Jarrold.

A filmekről bővebben a www.belvarosimozi.hu oldalon olvashatnak.

Szombat esti bulik

A SZOTE Klubban szombaton 24 órától Music Dome PartyDJ Rat N.
A JATE Klubban szombaton 22 órakor szomBEAT? – A hétvége lüktetése!  Házigazda: Bende Gábor. Lányoknak ingyenes!
A Centrál Kávézó és Retro Clubban szombat este DJFadday.
A Vaszy téren szombaton este 19 órakor R&B night.
Az Afrika Caffe-ban (Kárász üzletház, Kárász u.5.) szombaton 20 órakor – Lady’s night party – erotikus koktélok, modern zenék.
Az Ikon Caffé&Lounge-ban (Kárász u. 9.) szombat este Icon house and dance mix. Fellép: DJ Gureega.

Előző sztori

Félmilliárdnyi az Európai Unió népessége

Következő sztori

Elkezdődött a Pusztaszeri Országos Természetfilm-fesztivál