Szerda: XV. Szegedi Művésztelep kiállítása a Reökben

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Reök átriumában különleges alkotásokat láthatnak a XV. Szegedi Művésztelep modern kiállításának látogatói. Érdemes megnézni, a tárlat ingyenesen látogatható. A Közéleti Kávéházban megismerhetjük a Zöldfoki Köztársaság népét, zenei kultúráját és a természeti szépségeket, illetve beszélgetésen vehetünk részt a közösségépítésről. 50 éves a Kisgrafika Barátok Köre Grafikagyűjtő és Művelődési Egyesület, ez alkalomból nyílik kiállítás a Somogyiban. A Szegedi Vakációra a Gyermekkönyvtárba, kézműves játszóházba pedig az IH-ba várják a kicsiket – és persze a nagyokat is. Csütörtökön műsorváltozás lesz a mozikban – az aktuális kínálatot még megnézhetik, ismét lesz Super 8 mm Fesztivál elővetítés a Grand Caféban, és néhány bulit is tudunk ajánlani szerdán.

Közéleti Kávéház

Az Alabárdos Étterem és Borozóban (Oskola u. 13.) szerda 17 óra Cap-Vert – a felhők fiai, natureza, musica, saudade (természet, zene, nosztalgia). Gati Ferenc Szegeden született, a Radnóti gimnáziumban érettségizett, 1956-ban elhagyta az országot és a Genfi Tudományegyetemen gyógyszerész szakot végzett. Az egyetemen ismerkedett meg néhány cap-verdi egyetemistával, akik szintén menekültek voltak. A Salazar- diktatúra ellen és a portugál gyarmatok önállóságáért harcoltak. Itt ismerkedett meg néhány jövőbeli cap-verdi államfővel. (Aristides Pereira, A. Mascarenhas, Pedro Pires stb.) 1975 július 5-én Cap-Vert önálló ország lett. Az előadáson megismerhetjük a Zöldfoki Köztársaság népét, zenei kultúráját és a természetet (Video, DVD, CD).

A Diófa Étterem teraszán szerdán 18 órakor Az évszázadokig jól működő Magyarok Szövetségének megújítása – beszélgetés a közösségépítésről. Házigazdák: Bene Gábor és Veres János.

A Kisgrafika Barátok Köre Grafikagyűjtő és Művelődési Egyesület kiállítása

A Kisgrafika Barátok Köre Grafikagyűjtő és Művelődési Egyesület fennállásának ötvenedik évfordulóját ünnepelte április végén Budapesten. Már a múlt század első évtizedeiben voltak olyan egyesületek, melyek az ex librist önálló művészeti ágnak tekintették. Az ex libris a grafika gyöngyszeme, rézbe, fába, linóba metszett kisgrafikai remekmű, a könyv tulajdonosát igazolja és egyben a könyv dísze, a művész és a megrendelő gondolatát fejezi ki, tulajdonosaik szívesen gyűjtik és cserélik egymás között. Szegedről Kopasz Márta művésztanár vezetésével csatlakoztak grafikakészítők és művészetet pártoló gyűjtők. Aktív csoportjuknak a Somogyi-könyvtár ad helyet havonta összejöveteleikhez. A könyvtár I. emeleti folyóirat-olvasótermében rendezett kiállításon, amely augusztus 29-ig látható, ízelítőt kap a látogató neves grafikus művészek alkotásaiból, a világra kitekintő lelkes gyűjtők anyagából.

Szegedi Vakáció a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárában

Szerdán 15 órakor a Gyermekkönyvtárban Játsszunk együtt valamit! – közös játék kicsiknek, nagyoknak.

XV. Szegedi Művésztelep kiállítása a Reökben

A Reök átriumában különleges alkotásokat, a XV. Szegedi Művésztelep modern kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők augusztus 20-ig. A művészek között találjuk Fátyol Violát, Huszár Imrét, Kovács Valériát vagy éppen Vályi Pétert. A kiállítás megtekintése ingyenes.

Kézműves játszóház az IH-ban

Az IH Rendezvényközpontban szerdán 10 – 12 óráig Kézműves játszóház – fonalmunkák 1. A programsorozat az Esélyek Háza, Szeged – Csongrád Megyei Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda támogatásával valósul meg. Csoportokat csak előzetes bejelentkezés alapján tudnak fogadni! A programokon a részvétel ingyenes. Információ: 62/423-638, illetve a www.ihrendezvenykozpont.hu oldalon.

Szerdai moziműsorok

A Grand Caféban szerdán:

18.30-kor: Gomorra – feliratos olasz-francia film, rendező: Matteo Garrone.

21 órakor: Elővetítés – a VIII. Nemzetközi Super 8 mm Fesztivál nevezett filmjeinek mustrája

A Belvárosi Mozi szerdai műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

15 órakor, 17.45-kor és 20.30- kor: Harry Potter és a Félvér Herceg – színes, szinkronizált amerikai fantasy. Szereplők: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson. Rendező: David Yates.

Balázs Béla terem:

18.15-kor: Modellek – színes, feliratos osztrák dráma, Rendező: Ulrich Seidl.

20.30-kor: Rockhajó – színes, feliratos angol vígjáték, Rendező: Richard Curtis.

Csőke József terem:

18.30-kor: Utolsó látogatás – színes, feliratos angol romantikus dráma, rendező: Julian Jarrold.

20.45-kor: A zóna – színes, feliratos spanyol-mexikói filmdráma, rendező: Rodrigo Plá.

A filmekről bővebben a www.belvarosimozi.hu oldalon olvashatnak.

Szerda esti bulik

A Vedres István Építőipari Szakközépiskolában szerdán 17 órakor a Börcsök Bea – Lajkó Vili duó.

A Casablanca Green-ben (Újszegedi Partfürdő) szerda este Minimal & Breakbeat.

A Vaszy téren szerda este 19 órakor Chillout zone.

A SZOTE Klubban szerdán 24 órakor Érezd a különbséget!DJ RatN.

Default thumbnail
Előző sztori

Kalmár Ferenc: Botka álljon ki a munkahelyekért

Default thumbnail
Következő sztori

Halkó Pál: Kőkemény szezon előtt áll a Volán

Legutóbbi hasonló cikkek