Offshore Armageddon

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

“El kell dönteni, hogy demokrácia van és önrendelkezés, vagy Armageddon, és akkor a szükségállapot törvényei lépnek életbe.”

Mint múltkoriban is jeleztem, van itt miről beszélni, de nem kezdem aktuálisnak tűnő ügyekkel, erről, hogy legyen miről polemizálni – a figyelmet elterelni, disznóságokat elfedni – az aktuális hatalom gondoskodni fog, megfelelő médiazajt keltve, élve sajtóhatalmával.
Ennek ellenére ne feledjük Kulcsár Atillát, a szabadlábon lévő Princz Gábort, aki mindent megúszva, minimálbéren eltengeti – felesége cégében – életét, és Tocsik Mártát se – hogy ne csupán férfiakról legyen szó! Na ők, csak Kismiskák, mert ami most jön, az lehet az, amire ők csupán vágytak: az átverés átverése „az új évezred küszöbén”!  A világot fenyegető, vészről, az új vírusról lesz szó, hogy amennyiben átverés ez a vész, mi lészen a pénzzel, melyet a köz hasznára – védelmére – elköltetünk egy ciprusi offshore, „postafiók” céggel, mely ilyetén formán a kormány stratégiai partnere…
Megrendeltünk tőlük (közbeszerzési eljárás nélkül) vagy 6 millió vakcinát, úgy, hogy annak klinikai tesztje még nem fejeződött be!
8, azaz nyolc milliárdról van szó, forintban (fejlesztés és gyártás címén), ami nekik nyolc, de nekünk nem, meg az egészségünk ügyéről, a H1N1-es vírus elleni védekezés kapcsán.
Egy ilyen fenyegetést nem lehet félvállról venni, miközben ugyanakkor az is biztos, hogy óriási üzletről van szó (nemcsak itthon)! Mindemellett meg kell jegyezni, egyelőre semmi nem bizonyítja, hogy az „új” influenzavírus (a halálozások számát tekintve) veszélyesebb lenne, mint a „sima” szezonális influenza, nagyon sok félreértés és hiedelem kering a H1N1-ről a köztudatban…
A még nem engedélyezett védőoltás amúgy nem kötelező, mint arra Székely Tamás, egészségügy-miniszter sajtómegszólalásaiban utalni szokott, néhány kivételtől eltekintve nem is térítésmentes, sem az oltóanyag megvásárlása, sem a beadása. Az oltatásért bizony fizetni kell a háziorvosnál, hiába sejteti a fő egészségügyes, hogy nem kell! (Egyszerűen hazudik, na! De vajon miért akarja mindenáron félretájékoztatni a közvéleményt? Ráadásul az oltás beadása a háziorvosokra hárul, akik egy valóban tömeges járvány esetén csak a többi beteg rovására tudnák a rájuk testált feladatot ellátni, ha egyáltalán.) A katasztrófavédelem például oltópisztollyal egységnyi idő alatt, sokkal hatékonyabban láthatná el e funkciót, ráadásul sorban állás nélkül, rendelési időn kívül, saját (akár mobil) objektumaiban.
Szóval megint megy a ködösítés, a tények elkenése, a mellébeszélés, végiggondolatlan intézkedésekkel kísérve, de a közpénzt azért elköltjük, Ciprusra visszük, lenyúljuk, holmi a jövőben lehetséges katasztrófahelyzetre hivatkozva… Ráadásul, nem csak az oltás jelenthet megoldást, de erről egy szót sem hallani!
„El kell dönteni, hogy demokrácia van és önrendelkezés, vagy Armageddon, és akkor a szükségállapot törvényei lépnek életbe.”
Hiába, nem vagyunk beoltva a hülyeség ellen: az oltás nem kötelező és nem is ingyenes. De legalább jól hangzik, még ha lassan immunisak leszünk a Székely Tamások terjesztette kórra!

Előző sztori

Érdemek

Következő sztori

Hétfő: 20 éves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat