Labdarúgás: kupán vágta a Kecskemétet a Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Hajtós, remek kis meccsen jutott tovább a labdarúgó magyar kupában a Tisza Volán SC Szeged. A szünetben még a vendég Kecskemét II. vezetett egy fantasztikus szabadrúgásgóllal a Felső Tisza parton, ám a fordulás után Udvari és Beretka két-két alkalommal köszönt be a Bács megyeieknek, így sikerült a fordítás.

Fordulatos mérkőzést vívott egymással vasárnap a magyar kupa főtáblájának első fordulójában a Tisza Volán SC Szeged és a Kecskeméti TE II. gárdája. Az izgalmak már a kezdő sípszó előtt megkezdődtek, a találkozó ugyanis csúszott – mégpedig 15 percet, az elektronikus jegyzőkönyvkitöltés miatt… Miközben pedig a csapatok annak rendje és módja szerint elvégezték a bemelegítést, kiderült, hogy két hazai futballistának, az egyaránt a kezdőbe jelölt Mészáros Zoltánnak és Baji Renátónak nincs rendben az igazolása. Sebtében kellett tehát változtatnia Buchholcz Gábor vezetőedzőnek: a mester Garamvölgyi Bencét átküldte a védelem jobb oldalára, a balra Szabó Attilát állította be, míg Bajit Bárdosi Nándorral igyekezett helyettesíteni.

A négy alapjátékosát nélkülöző Szeged (Mórocz Zsolt és Kazi László sérülés miatt hiányoztak) ragadta magához a kezdeményezést az összecsapás elején, szép támadásokat futtattak a vendéglátók. Előbb Végh Ariel lőtt alig mellé, majd Huszárik bombája tornáztatta meg Fischer kapust. A 24. percben meglehetett volna a vezetés, de az egyedül kiugró Bárdosi az egyetlen rossz megoldást választotta: se nem centerezett, se nem vágta a kapuvédő szeme közé a bőrt, hanem gyengén Fischer lábába gurított. Kár volt érte! Két perccel később ugyanis góllal büntetett az addig szinte észrevétlen Kecskemét: a szombati KTE – Győr NB I-es meccset a kispadon töltő Gyagya Attila 30 méterről irtózatos erővel vágott a jobb fölsőbe egy szabadrúgást, Dongó Dénesnek esélye sem volt a hárításra; 0-1. Kissé megzavarodott a Tisza-parti alakulat, de Velesic és Perak helyzeténél Dongó menteni tudott, így minimális hátránnyal vonult az öltözőbe a Szeged. Ekkor még boldog lehetett a KTE-vezérkar: a vendégeket mások mellett Tomiszlav Szivics, az NB I-es gárda trénere is elkísérte.

no images were found

A szünetben Buchholcz mester Garamvölgyi helyére Barna Dávidot állította be, míg Bárdosit Udvari Szabolcs váltotta, így Pálfi Árpád léphetett egy sorral följebb. A cserék eredményre vezettek: az 51. percben a Végh lerántásért megítélt büntetőből előbb Udvari egyenlített, majd Huszárik és Szilágyi kihagyott ziccerét követően a 65. percben már a vezetést is sikerült megszerezni. Egy szöglet utáni kavarodásbál Barna remekül látta meg a bal szárnyon Beretkát, aki 16-ról ügyesen ívelt, a labda a fölső lécről pattant be; 2-1. A vendégek erejéből csak két lesgólra, a szegediekéből két “igazi” találatra futotta: a 73. percben ismét Beretka Péter volt eredményes, igaz, ehhez Fischer bakija is kellett – a Tisza-parti csatár szemfülesen ívelt, a kecskeméti kapus pedig a saját hálójába ejtette a bőrt; 3-1. A 80. percben Végh szögletét a röviden remekül érkező Udvari stukkolta a léc alá; 4-1. Öt perccel a lefújás előtt egy sarokrúgást követően Veselic még szépített, de ez már nem osztott, nem szorzott. Jó játékkal megérdemelt győzelmet aratott a Szeged, s várhatja a sorsolást.

A következő fordulót egyébként augusztus 20-án rendezik majd.

A labdarúgó magyar kupa főtáblájának 1. fordulójában:

Tisza Volán SC Szeged – Kecskeméti TE II. 4-2 (0-1). Szeged, 150 néző, vezette: Mihálik.
Szeged: Dongó – Garamvölgyi (Barna D.), Vida, Grünwald, Szabó A. – Szilágyi (Boldizsár), Pálfi – Bárdosi (Udvari), Huszárik, Végh A. – Beretka. Vezetőedző: Buchholcz Gábor.
Kecskemét: Fischer – Urbán, Bagi (Tóth I.), Gyagya, Schindler, Perak, Gaál (Golovics), Tölgyesi (Farkas A.), Nagy V., Bertus, Veselic. Vezetőedző: Djoko Kokovic.
Gólszerzők: Udvari 2 (egyet 11-esből), Beretka 2, illetve Gyagya, Veselic.

Buchholcz Gábor: “A csapat túltette magát a kezdeti zavaron, amit az okozott, hogy két játékosnak nem volt rendben az igazolása. Akiket a pótlásukra a pályára küldtem, meghálálták a bizalmat. Az első játékrészben még komoly gondjaink adódtak a ziccerek értékesítésével, a Kecskemét pedig gyakorlatilag helyzet nélkül szerzett gólt. A második félidőben aztán kijött, hogy ellenfelünk még nem kellőképpen szokott össze: sikerült lerohannunk őket. Mindehhez szükség volt arra, hogy jó ütemben kaptunk egy tizenegyest, amit sikerült értékesíteni, majd Beretka varázsolt, igazolta, hogy villámlábaival bárkit képes lerázni. Nyugodtan nevezhetjük Kecskemét-ölőnek is, hiszen a tavaly őszi bajnokin is szinte egyedül verte meg a Bács megyeieket. Hozzá kell tennem, a többiekkel is elégedett vagyok, mindenki kitette szívét-lelkét a pályára. Ilyen győzelmekre lesz szükségünk ahhoz, hogy minél előrébb végezzünk a bajnokságban, hiszen ez a társaság ma is igazolta, több van benne, mint amit tavasszal vagy a nyári előkészületi meccseken mutatott.”

no images were found

Előző sztori

Vb-napló vasárnap: Janics Natasa rossz időt kíván

Következő sztori

Közlekedés: Pokollá tette a városvezetés a szegediek életét