Közélet

Iskolakezdés forgalomtereléssel

Iskolakezdés forgalomtereléssel

2009. augusztus 31., hétfő
Iskolakezdés forgalomtereléssel

A szegedi Kossuth Lajos sugárút és Boldogasszony sugárút részleges lezárásai miatt a forgalomszervezők terelőutakat jelöltek ki. A kerülőutak a Szeged elektromos tömegközlekedési fejlesztése nagyprojekt kivitelezési munkái miatt léptek életbe, és várhatóan decemberig érvényesek – tudatja a Szeged Pólus Kft. sajtóközleménye.

A szegedi elektromos tömegközlekedési nagyprojekt legmeghatározóbb eleme az 1-es villamos vonalának teljes felújítása, mely a napokban elkezdődött és a tervek szerint decemberig tart. A beruházás további része két körforgalom építése. A történelmi léptékű korszerűsítés miatt jelentős forgalomkorlátozások érvényesek, hosszabb menetidőre kell számítani. Az 1-es villamos egyáltalán nem közlekedik, helyette villamospótló buszok viszik az utasokat. A Boldogasszony sugárút helyett a Szentháromság utcán járnak. A Boldogasszony sugárutat a Hősök kapujától kifelé lezárták. A sugárúton megállni és parkolni tilos, kivéve a térképen jelölt rövid szakaszt a Markovits utca és a Hősök kapuja között, ahol a Ságvári és a Juhász Gyula általános iskolához érkezőknek ki- és beszállásos rövid várakozás engedélyezett. Helyette a Tisza Lajos körutat és a mellékutcákat célszerű használni. A Vitéz utcánál továbbra is zebra segíti a gyalogosok átkelését. A sugárút Aradi vértanúk tere felé vezető oldala több szakaszon kétirányú: a Vitéz utca–Bokor utca között, a Bécsi körút–Szivárvány utca között, valamint a Galamb utca–Szent Ferenc utca között. A Kossuth Lajos sugárúton a körforgalom-építés miatt a Rókusi csomópontot az Izabella híd–Rókusi körút–Szatymazi utca–Búvártó utca– Pulz utca–Teréz utca felé kell körbekerülni. Így megközelíthető a Rókus I. iskola. A helyi, helyközi és távolsági buszok is kerülő úton közlekednek. A sugárút a Teréz utcától az Anna-kútig egyenesen járható. A keresztirányú forgalmat korlátozzák. Kifelé viszont itt is kerülni kell. A Kossuth Lajos sugárúton a Vadász utcáig lehet egyenesen eljutni, onnan a Vadász utcán át a kétirányú Madách utcán elérhető a Madách iskola. Tovább a Hétvezér utcán át közelíthető meg a Damjanich utca és a Rókusi körút. A Kossuth Lajos sugárút a mellékutcákon balra kanyarodva közelíthető meg. A forgalomszervezők kérik, hogy a biztonságos közlekedés érdekében mindenki kicsit korábban induljon el a négy közvetlenül érintett iskolába, és a megszokottnál távolabb álljon meg, és onnan gyalog közelítse meg az oktatási intézményeket. Bővebb információ és térkép elérhető a www.ujpalyan.hu oldalon – tudatja a közlemény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.