Bulvár

Idegenrendészet: A jobb megélhetésért jöttek

Idegenrendészet: A jobb megélhetésért jöttek

2009. augusztus 24., hétfő
Idegenrendészet: A jobb megélhetésért jöttek

Vasárnap délután két körözött mikrobuszt fogtak az útlevélkezelők Röszkén, hétfő hajnalban pedig a zöldhatáron tartóztattak lehatársértőket – közölte Pál János, a Csongrád Megyei Rendőrfőkapitányság sajtószóvivője.

A két Ford Tranzit 15:30-kor jelentkezett belépésre a röszkei autópálya határátkelőhelyen, amelyet egy német, valamint egy bosznia-hercegovinai állampolgár vezetett. A határrendészeknek feltűnt, hogy a két személy nagyon kevés csomaggal rendelkezik, ezért alapos ellenőrzés alá vonták őket. A Schengeni Információs Rendszerben történő ellenőrzés eredményt hozott, kiderült, hogy a két mikrobuszt Németországban egy bűncselekmény elkövetésénél használták, így a német hatóságok kérik azok lefoglalását. A két Ford Tranzitot a Szegedi Rendőrkapitányság lefoglalta. Továbbra is aktív a zöldhatár. Hétfő hajnalban öt szerb határsértőt tartoztattak fel a szegedi határrendészek. A két felnőttet és három gyermeket a röszkei M5-ös autópálya gyalogos felüljárójánál vették észre, amint azok a határ felől Szeged irányába tartanak a kora hajnali órákban. Igazoltatásukkor kiderült, hogy szerb okmányokkal rendelkeznek, így útlevéllel is, de abban a beutazáshoz szükséges schengeni vízum nincs. A szerbek elmondták, hogy a jobb megélhetés reményében hagyták el szerbiai otthonukat. Ügyükben idegenrendészeti eljárás indult – tudatta a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.