Szórakozás

Hungarikum Fesztivál Szegeden

Hungarikum Fesztivál Szegeden

2009. augusztus 4., kedd
Hungarikum Fesztivál Szegeden

A minőségi magyar kézművesség remekeit ismerhetik meg, finom hazai ételeket és italokat kóstolhatnak, mellé cigányzenét, operettet, magyarnótát hallgathatnak azok, akik ellátogatnak csütörtöktől a II. Hungarikum Fesztiválra, a szegedi Széchenyi térre.

Tavaly sok ezren kóstolták meg a szatmári lekvárt, a finom pálinkát, a szarvasgombás zsíroskenyeret makói hagymával, a kürcsi őskalácsot, koccintottak a magyar táj minőségi boraival, vagy a hagyományos fröccsel. Vittek vásárfiát a téren kiállított szegedi papucsból, a kádármester által készített tárgyakból, írtak a saját kezűleg készített merített papírra. Sétáltak a belvárosban, ebédeltek, megkóstolták az éttermek által kínált, mangalicából, szürkemarhából készült finomságokat, nassoltak az igazi dobostortából, a házi húzott rétesből - mondta

Elekes Zoltán

, a szervező Pálma Reklámstúdió vezetője. A minőségi magyar termékek készítőit, gyártóit, idén csaknem nyolcvan kiállító újra hasonló élményeket kínál azoknak, akik ellátogatnak a szegedi főtér árnyas platánjai alá. A hungarikumfesztiválról nem hiányozhatnak majd a "szegedikumok" sem: a paprika, a szegedi papucs, és a szőregi rózsa. Idén a vasárnapig tartó rendezvény kísérőprogramja lesz a Tér-Film-Zene Fesztivál, melyen minden nap szinte csak magyar vonatkozású filmeket játszanak: rácsodálkozhatunk Öveges professzor kísérleteire, a Magyar népmesék történeteire, láthatjuk

Bacsó Péter

és

Sándor Pál

filmjeit, de lesz Made In Hungária és Puskás Ferenc-életrajzi film is. A színpadon a kulturális hungarikumoké a főszerep: lesz Dankó Pista nevével fémjelzett cigányzene, magyarnóta, operett, néptánc, népzene, s megszólalnak majd az ősi magyar hangszerek, a tekerőlant, a tárogató, a doromb is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.