Sport

Elpuskázott helyzetek, kihagyott büntető: ismét döntetlent játszott a Volán

Elpuskázott helyzetek, kihagyott büntető: ismét döntetlent játszott a Volán

2009. augusztus 22., szombat
Elpuskázott helyzetek, kihagyott büntető: ismét döntetlent játszott a Volán
Mikor kiderült, hogy a Tisza Volán SC Szeged az átszervezések miatt három hazai mérkőzéssel kezdi a szezont, mindenki bízott a nagyszerű rajtban. A nyitómérkőzés a Hódmezővásárhely ellen igazi rangadóhoz méltó, fordulatos, gólokban gazdag csatát hozott, 3-3 lett a vége. Nem rossz kezdés, de a győzelem elmaradt, így a második fordulóban, a Százhalombatta ellen várta tűkön ülve a szegedi közönség azt a bizonyos huszárvágást. Sajnos azonban most hétvégén sem vágott olyan mélyen a szegedi szablya, ép csak nyesett egyet. A gyors gól után mindenki várta következőt, ám hiába. Az első félidőben több tetszetős támadást is sikerült ziccerhelyzetig végigvinni, de nem sikerült azokat gólra váltani, és ahogy az már az Etelka soron lenni szokott, a padlón fekvő ellenfél támad fel: a semmiből egyenlítettek a százhalombattaiak egy szögletrúgást követően. A lefújás előtt még Udvari szalasztotta el a vezetés lehetőségét: gyatra tizenegyest rúgott, a kapusról ki sem pattant a labda. A második játékrészben is a Tisza Volán SC Szeged irányította a játékot, a Százhalombatta már nemcsak háromszor, hanem ötször is eljutott egy félidő alatt a kapunkig, szerencsére sikertelenül. A gólszerzéssel azonban továbbra is hadilábon álltunk, így maradt az 1-1-es döntetlen. Egy gyenge ellenfél rabolt el tőlünk két pontot.

Kék-fekete fölény, elbaltázott tizi

Mindjárt a 8. percben megszereztük a vezetést: Szilágyi öt méterről, két védő közül fejelte a jobb oldali beadást a bal alsó sarokba; 1-0. A középkezdésből egy gyors százhalombattai ellentámadás landolt a felső lécen. Beretka a 10. perc környékén ugrott ki a védőfalból, lefutott az öt és feles sarkáig, és kissé rossz ütemben, a befutó védők és a támadók mögé gurította a labdát. A 15. percben egy vendégszögletet követően, a felszabadítás után egymásra vártak védőink, nem úgy a battai támadó, aki szerencsére Dongó kezébe emelt. Az ellentámadásból Beretka tört ismét kapura, lerázta a védőket, és hasonlóan, mint az előző helyzeténél, ütemtelenül gurította be a játékszert a kapu előterébe. A 20. perc környékén újra Beretka a főszereplő: egy nem túl erős fejesét hárítja eldőlve a vendégportás. Öt perccel később Huszárik lőtte ki a rövid sarkot 16 méterről, amit a vendégek 1-ese, Nagy E. ujjheggyel a léc mellé tolt. A négyvédős rendszert félreértelmezve alkalmazó százhalombattai védők újra csak a kiugró Beretka hátát nézték, de a támadó 3 méterről, nem éppen férfias határozottsággal a kapusba lőtte a százas ziccert. A 40. percben harmadjára is eljöttek a kapunkig a vendégek, és egy szögletrúgást követően, a rövid oldalon, a kapuba csúsztatta a battai támadó a labdát: 1-1. A középkezdést után Pálfi átlövését védte magabiztosan Nagy E. Az utolsó percben egy jogos büntetőt ítélt meg a bíró a Szegednek, amit Udvari erőtlenül, félmagasan a jó irányba mozduló kapus ölébe nyesett.

Lesgól és egy 22 méteres bomba

A második félidő első helyzetére az 50. percig kellett várni. Egy 25 méteres szabadrúgást csavart Végh Ariel Nagy E. kezébe. Két perccel később Végh Ariel szögletét Udvari fejelte meg szépen, épp, hogy a léc fölött húzott el a bogyó. A 55. percben ezúttal Huszárik beadását fejelte Udvari ismét csak centikkel a kapufa mellé. A 65. percben az első veszélyes vendégakciót sikerült hárítania a védelemnek: a visszafutó Udvarinak sikerült belelépnie egy veszélyes lövésbe. A 68. percben újra Végh és Udvari volt a főszereplő. Előbbi jól betekert jobb oldali szabadrúgását csúsztatta Udvari a kapu hosszú sarkába: gól… a partjelző azonban a nézők megrökönyödésére lest ítélt – igencsak megkérdőjelezhető módon. A 80. percben érkezik egy veszélyes átlövés a Százhalombattáról, tíz centivel a felső léc fölé. Hét perccel később Dongónak kellett egy bombalövést kitolni a jobb alsóból. A 89. percben eldőlhetett volna a meccs: Huszárik lerázva magáról védőjét nagy ziccerben érkezett az öt és feles sarkához, de a kapusba lőtte a labdát. A végén pedig a Szeged örülhetett az iksznek, hiszen a 91. percben egy 22 méteres vendég szabadrúgás csattant a felső lécen. A kék-fekete alakulat ezúttal egy biztos győzelmet szalasztott el, amit csakis a gyenge helyzetkihasználásnak köszönhet. A csapat végig irányította a találkozót, nem egyszer szépen játszva, okos akciókat vezetve. Ezekből lehet meríteni a következő, Orosháza elleni találkozóra, de gólok nélkül jövő héten sem lesz könnyű nyerni. Tehát: hajrá Szeged; lőj gólt! Buchholcz Gábor: „Két pontot veszítettünk. Ha az első félidőben öt góllal megyünk az öltözőbe, senkinek nem lehetett volna egy szava sem. Sajnos azonban nem fogadták meg támadóink, amit a mérkőzés előtt mondtam. A kapus rutinos, de nehézkes mozgású, ziccerhelyzetben meg kell mozgatni, mert különben reflexmozdulatokkal jól hárít. Nem így játszották meg a helyzeteinket támadóink, s naggyá tettük az ellenfél portását. Összességében azonban nemcsak szívvel, hanem ésszel is játszottunk, s ez meg is látszott: több szép támadást vezettünk. Sajnos nekünk nincs egy olyan gólzsákunk, mint az ellenfélnek, aki termetét, mozgását tekintve nem éppen NB-s focista, de mindig betalál a labdával. A második félidő már nyíltabbá vált. Egy padlóra került csapatot felhoztunk, hogy aztán a végén még örülhettünk a döntetlennek, hiszen az a 22 méteres szabadrúgás csak centiken múlott, hogy nem ment be.”

A labdarúgó NB III. Alföld csoport 2. fordulójában:

Tisza Volán SC Szeged – Százhalombatta LK 1-1 (1-1). Szeged, 150 néző, vezette: Csatári. Tisza Volán SC Szeged: Dongó – Mészáros, Dargó, Grünwald, Szabó – Szilágyi (Mórocz), Udvari, Pálfi, Huszárik – Végh (Bárdosi), Beretka (Baji R.). Vezetőedző Buchholcz Gábor. Százhalombatta: Nagy E. – Károlyi R., Gyurkovics, Szép, Ihos (Akli), Fejős (Pregitzer), Gyurácz (Babicz), Nagy G., Bakó, Móra, Szabó. Vezetőedző: Károlyi Gábor. Gólszerzők: Szilágyi (8’), illetve Károlyi R. (40’). További szombati eredmények a csoportban: Algyő – Gyula 3-4 Soroksár – ESMTK 0-1

A megyei I. osztály 2. fordulójában:

Mindszent SE – Tápé SK 1-3 Szentesi Kinizsi – Mórahalom VSE 0-0

A megyei II. osztály Homokháti csoport 2. fordulójában:

USC Tanárképző – Baks KSE 0-4 Tömörkény KSE – Szatymaz SE 0-0

A megyei II. osztály Tisza-Maros csoport 2. fordulójában:

Makói FC II. – Apátfalvi SC 2-2 Újszentiván SE – Szegvár SK 3-3 Fábiánsebestyén – HFC II-Bercsényi 2-1

A megyei III. osztály 2. fordulójában:

HFC III-Bercsényi – Balástya II 0-0 Csongrád Öregfiúk – Zákányszék KSK 2-1

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.