Bajnokesélyes gárda ellen folytatja a Tisza Volán SC

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Tisza Volán SC Szeged két döntetlennel, az Orosháza FC két győzelemmel nyitott a labdarúgó NB III Alföld csoportban. Szombaton 17 órától a Felső Tisza parton mérkőznek meg egymással.

Nem úgy sikerült a Tisza Volán SC Szeged rajtja, ahogy azt a szakvezetés elképzelte, illetve ahogy a helyi szurkolók megálmodták. A Hódmezővásárhely elleni megyei rangadón a védelmi megingások, a Százhalombatta elleni derbin pedig az elpuskázott helyzetek miatt buktak két-két pontot Huszárikék. Hiába veretlen még tehát az együttes, mindenkiben van hiányérzet. Szombaton 17 órától az Orosháza FC ellen lehet javítani, ugyancsak hazai környezetben. A vendégek eddigi két mérkőzésüket egyaránt megnyerték: Monoron 3-1-re győztek, majd odahaza 2-0-ra múlták felül a Dabast. A Békés megyeiek nem rejtik a véka alá: szeretnének bajnokok lenni, s felkerülni az NB II-be.

„Tavaly is nagyszerű játékosállománya és edzője volt az Orosházának, meglepetést jelentett számomra, hogy akkor nem tudtak harcolni a dobogós helyekért. Nyáron tovább erősítették a financiális hátterüket, egyben tartották a tavalyi keretet, s még igazolásokra is futotta: megszerezték például Vásárhelyről az előző szezon felfedezettjét, Molnár kapust. A többi csapatrészben is olyan meghatározó labdarúgók állnak a Békés megyeiek rendelkezésére, mint Nagy A., Kerepeczki vagy Baranyai. Masszív, remek együttes a szombati ellenfelünk, egyáltalán nem véletlen, hogy két győzelemmel kezdték a bajnokságot, emellett edzőmeccsen begyűjtötték a Makó skalpját is. Saját tapasztalataim és a kapott információk alapján azt mondhatom, egyetlen gyengéjük talán a helyzetek kihasználása. Ezen a téren eddig mi sem jeleskedtünk, bízom benne, hogy ezúttal mi sáfárkodunk majd jobban a lehetőségekkel” – mondta Buchholcz Gábor, a Szeged vezetőedzője.

A Tisza Volán SC Szeged gárdája ezen a héten komoly hangsúlyt fektetett a százas ziccerek értékesítésének gyakorlására a tréningeken, hiszen nem szeretnének úgy járni, mint a múlt héten, mikor gyakorlatilag naggyá tették az ellenfél kapusát. „A csapat nagyon várja a mérkőzést, óriási bizonyítási vágy dolgozik a fiúkban. Ezt a meccset nem is annyira a két bajnokihoz, hanem inkább a Kecskemét és a Békéscsaba elleni kupatalálkozókhoz tudnám hasonlítani, hiszen igazán nagyszerű, jól összerakott, veszélyes gárdát látunk vendégül. Bízom benne, hogy ez ismét feldobja majd játékosaimat. Ha a lelkesedés és a küzdés pontosabb játékkal párosul, elejthetjük a nemes vadat” – így a mester.

Ami a hiányzókat illeti, Szlobodnyik Gábor egy edzésen orrtörést szenvedett, így egy hónapig nem állhat rendelkezésre. Mórocz Zsolt munkahelyi elfoglaltsága miatt csak a hét első két napján tudott edzeni, nincs százszázalékos erőállapotban, így a padon kezd. Vida Gergely, Barna Dávid és Kazi László iskolai táborban voltak a héten, ők nem kerülnek a keretbe. Udvari Szabolcs vádliproblémákkal küzdött, de úgy tűnik, vállalni tudja a játékot.

A Tisza Volán SC Szeged tervezett kezdőcsapata: Dongó – Mészáros, Grünwald, Dargó, Szabó A. – Szilágyi, Udvari – Pálfi, Huszárik, Végh A. – Beretka.

Emlékeztetőül a tavaszi mérkőzésen:

Tisza Volán SC – Orosháza FC 2-4 (2-1). Szeged, 200 néző. Vezette: Laczkó Z.
Tisza Volán SC: Czirják – Mészáros (Búzási), Udvari, Grünwald, Szabó A. – Mórocz, Szilágyi – Baji R. (Török), Frank (Szabó Tamás), Beretka – Füle. Vezetőedző: Buchholcz Gábor.
Orosháza FC: Halász – Szabó N., Kerekes, Balogh M., Kerepeczki – Nadiu, Gácsi (Pardi), Juhász, Lupsa – Baranyai (Búza), Szabó Tamás (Ugrai). Vezetőedző: Jakab Péter.
Gólszerzők: Füle 2, illetve Baranyai, Kerepeczki (11-esből), Pardi, Szabó Tamás.

Így játszott az Orosháza a múlt hétvégén:

A labdarúgó NB III Alföld csoport 2. fordulójában: Orosháza FC – FC Dabas 2-0 (1-0).
Orosháza: Molnár T. – Szűcs D., Balogh M. (Mike), Nagy A., Szabó N. – Kerepeczki, Juhász N. (Lovas), Pardi, Baranyai – Buza (Ugrai), Szabó T. Edző: Kvasznovszky József.

A hétvége műsora:

A labdarúgó NB III Alföld csoport 3. fordulójában: Tisza Volán SC Szeged – Orosháza FC, Monori SE – Soroksár SC, Battonyai TK – Algyő SK, Gyulai Termál FC – Kecskeméti TE II. szombaton 17 órakor; FC Dabas – Vasas II., ESMTK – Szolnoki Spartacus, Hódmezővásárhelyi FC – Százhalombattai LK vasárnap 17 órakor.

A megyei I. osztály 3. fordulójában: Kiszombor – Balástya szombaton 17 órakor; Ásotthalom – Mindszent, Sándorfalva – Csanádpalota, Csongrád – Kistelek, Tápé – Tiszasziget, Röszke – Szentesi Kinizsi, Mórahalom – Kiskundorozsma vasárnap 17 órakor; Nagymágocs – SZVSE – Gyálarét később.

A megyei II. osztály Homokháti csoport 3. fordulójában: Baks – Forráskút, Tömörkény – USC Tanárképző szombaton 17 órakor; FK 1899 Szeged – Szatymaz, Üllés – Bordány, Csanytelek – Zsombó vasárnap 17 órakor.

A megyei II. osztály Tisza-Maros csoport 3. fordulójában: Székkutas – Makó II., Apátfalva – Algyő II., Fábiánsebestyén – Újszentiván szombaton 17 órakor; UTC – HFC II.-Bercsényi vasárnap 17 órakor; Szegvár – Szőreg később.

A megyei III. osztály 3. fordulójában: Balástya II. – Csongrád Öregfiúk, Zákányszék – Földeák, IKV Alsóváros – Domaszék, Tiszasziget II. – Ruzsa szombaton 17 órakor; Pusztamérges – HFC III.-Bercsényi, Öttömös – Kübekháza vasárnap 17 órakor.

Előző sztori

SZÉKELYFÖLDI

Következő sztori

Öt gödör Szegeden – 1. rész