Szórakozás

Ákossal ünnepel Vásárhely

Ákossal ünnepel Vásárhely

2009. augusztus 18., kedd
Ákossal ünnepel Vásárhely

Augusztus 20-án Makón a 100 Tagú Cigányzenekar és Szentpéteri Csilla közreműködik, Szentesen éjszakai focitornára és musical-előadásra hívják a vendégeket. Kisteleken aratóünnepen, Mórahalmon a fürdőben várják az ünnepet és a pihenést összekötni vágyókat.

Hódmezővásárhelyen 19-én kezdődnek a Szent István király ünnepi programok: a Kossuth téren 16 órától térzene, majd 16.45-től ünnepélyes zászlófelvonás nyitja a rendezvénysorozatot és az V. Hódmezővásárhelyi Borfesztivált. 17 órától a Kankalin Néptáncegyüttes műsorát láthatják, melyben a Rozsdamaró Zenekar is közreműködik. 20 órától pedig

Ákos

40+1 című koncertjének a szegedi előadás óta alaposan megújult változatát élvezhetik az érdeklődők. Augusztus 20-án 9 órától püspöki szentmise lesz a Szent István templomban, 10 órától pedig a Szent István téren kezdődik a városi ünnepség kenyérszenteléssel, melyen Ákos mondja az ünnepi beszédet is. Közreműködik:

Pitti Katalin

operaénekes, a Városi Vegyeskar, a Fandante Énekkar és a Bocskai István Lövészdandár Zenekara. A Kossuth téren délután fél 3-tól a Prima Primissima Díjas Csillagszeműek Gyermektáncegyüttes műsora után a néptánc történetét mutatja be

Novák Ferenc

és a Bihari János Táncegyüttes. 19 órától ünnepi operett- és musical gála következik, az estet 21.30-kor tűzijáték zárja.

Makó: cigányzene és fúvósgála

Makón augusztus 19-én 18 órától a Korona Szálló előtt avatják fel

Fátyol Misi

cigányprímás bronzszobrát, majd 21 órától a 100 Tagú Cigányzenekar és

Szentpéteri Csilla

zongoraművész koncertje következik a Hagymaház szabadtéri színpadán. Augusztus 20-án 9-kor ünnepi zászlófelvonással kezdődnek a programok, lesz kirakodóvásár, sakkverseny, utánpótlás labdarúgó torna, teniszverseny. A Belvárosi Katolikus Templom 10 órás búcsúi szentmiséjét körmenet követi. Az ünnepi műsor 16 órától majorette toborzóval indul, majd a városi múzeumban a II. Natura Marosmenti Művésztelep záró kiállítását nyitják meg. Az új kenyér megáldására és szentelésére a Szent István-szobornál kerül sor 19 órakor, amit a.XV. Makói Fúvószenekari Találkozó résztvevőinek gálaműsora követ. 21 órakor tűzijáték. A programok egész hétvégén folytatódnak: pénteken a Civil összefogás napján gyermekfoglalkozások és az önkéntes munkalehetőségek bemutatkozása a Hagymaház előtti téren, 11 órától Jubileumi Nemzetközi BUDO Gála a Hagymaházban. Vasárnap ünnepi istentisztelet a Belvárosi Református Templomban.

Szentes: musical-slágerek Sasvárival

Szentesen 19-én este 7-től ünnepi hangverseny lesz a Szent Anna templomban, 20 órától pedig éjszakai kispályás labdarúgó torna kezdődik a sporttelepen. Augusztus 20-án 9-től fogathajtó verseny a sporttelepen, 11 órától kulturális műsor a Kossuth téren néptánccal, citerazenével, nótaszóval, nemzetek táncházával, bábjátékkal, íjászbemutatóval, tűzzsonglőrökkel. Az Ifjúsági Parkban 18 órától a Sheket együttes, egy ír tánc-show és

Gerák Andrea

népdalénekes előadása látható-hallható. 20.15-től ünnepi kenyérszegés, majd musical-előadás következik, többek között

Sasvári Sándor

és

Aux Éva

közreműködésével. 22 órakor tűzijáték. Csongrádon augusztus 20-án 9 órától a Városháza előtti téren tartják a Szent István-napi ünnepséget és a hagyományos kenyérszentelést. Ünnepi beszédet mond:

Bedő Tamás

polgármester, az új búzából sütött kenyeret megszenteli:

Salamon László

plébános. Közreműködik a Csongrádi Fúvószenekar.

Kistelek: aratóünnep, Mórahalom: angyali gyerekek

Kisteleken a Búcsú és az Aratóünnep a város legnagyobb ünnepe. A rendezvények augusztus 20-án 8.30-kor lovasfogatok és veteránjárművek felvonulásával kezdődnek, majd 9-től az általános iskola történetét bemutató kiállítást nyitják meg a múzeumban. 10.30-kor ünnepi szentmise, majd felvonulás a város központjától a Vásártérig. Fél 2-kor a Pörköltfőzőverseny eredményhirdetése, majd Fúvószenekarok és Mazsorett Csoportok Fesztiválja következik. A „Tiszta udvar rendes ház” eredményhirdetésére 16.15-kor kerül sor, ezután a Kiskunhuszár Egyesület és egy csikós bemutató következik. A Fonó Néptáncegyüttest 20 órától a Fiesta zenekar, 21.30-tól a Flame Flowers – tűzzsonglőrök követik. Tűzijáték 22 órakor. Augusztus 21-én az Országos Szántóverseny Területi Döntője zajlik Kisteleken. Mórahalmon 20-án 10 órakor újkenyér-szentelés és ünnepi mise lesz a Szent László templomban, majd a programok az Erzsébet Gyógyfürdő területén folytatódnak. 11-től játékos gyermekfoglalkozások, déltől közismert mesék zenés feldolgozásai következnek. 13 órától „Mórahalom legangyalibb gyerkőceit” választják meg, majd fél 3-tól a „Helló, Kleo!” című zenés mesejáték kezdődik. 16 órától kenyérlángos-kóstolóra várják a vendégeket, majd a Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskola Fúvószenekarának műsora után zenés fürdő party és 20.15-től

Anita

koncert következik. A tűzijáték 21 órakor lesz. Az idén 20 éves város fürdőjét a 20 éve, azaz 1989-ben született vendégek és a mórahalmiak ezen a napon ingyen látogathatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.