/

-1-es SZIN-mustra

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Már a nulladik nap előtti, azaz a -1. napon is a buli jegyében telt el a Szegedi Ifjúsági Napok keddje. Igazi hippi korszakot idéző, éjszakába nyúló délután kezdődött, miután a bérletesek felállították sátraikat, megmártóztak a Tiszában. Rövid pillanatképeket idézünk most a sátorverésről, a helyszínt feltérképező napról.

A Tisza-parti, az „A” sátorhelyen sárga pólós biztonsági őrök segítik a sátrak szép, sorrendbe állítását, folyamatosan érkeznek a hátizsákos fiatalok. Két félmeztelen, vizes srác jön, nyakukban törülköző. „Te voltál az első belépő nem, az első SZIN-lakó?” – kérdezem. „Hát, az első háromban benne voltam, az biztos” – válaszolja Tóth Imre Domaszékről, aki Nacsa Zsolt barátjával érkezett. Neki azért is fontos ez a rendezvény, mert ez az első hazai fesztivál, a SZIN-nek van egyedül komoly hagyománya hazánkban, nem beszélve arról, hogy a Tisza-part egy különleges hangulatot is ad az „ifinapoknak”. Nacsa Zsolt szerint az is egy nagyon fontos szempont, hogy nincs akkora tömeg, mint a Szigeten, viszont hasonlóan széles a kínálat. A strand mellett az Unikum sátor előtt Niki egyensúlyoz két nagy pohár fröccsel. „Szürkebarátból” – válaszol, mikor a bor felől érdeklődünk. Majd hozzáteszi, hogy sokat dolgoztak a fiúk a színpaduk felállításánál, megérdemlik. Egyébként pedig éjfélig tart a műszak, addig csak a munka. Amúgy érdemes az Unikum színpadra látogatni, mert mint mondta, „mindig náluk van a legnagyobb buli”.

Jánosi Évával a fröccsbódé  előtt (még nem nyitottak ki) beszélünk. Ő volt a felelőse a Woodstock Remember Stage-programok összeállításának. Érdekesek a MOE-programok, ahol orvostanhallgatók interaktív, játékos módon vonják be az érdeklődőket a fiatalokat érintő egészségügyi, mentálhigiénés problémákba. Lesz hajorgia, Wood-házasság, ahol a Mákvirág (ajándékbolt Szegeden) szervezésében, tűzzsonglőrök bemutatójával díszítve igazi fesztiválfrigyre léphetnek a szerelmes ifjak. Éva elmondta, hogy április óta foglalkozott a szervezéssel, hogy minden összeálljon.

Rövid SZIN-mustránk után végre fröccshöz jutottunk, a vendéglátóssal szóba elegyedve megtudtuk, hogy az öt plusz egy nap nagy üzlet, hiszen a buli légyegében a kaja, főként a pia áldásától az, ami. Viszont rendesen meg is kell fizetni az árát. A SZIN időszakára 400 ezer forintot fizetett.

Szerda lesz az első igazi koncertnap. A Depresszió és a Tankcsapda nyomja majd a bulit. És mi is ott folytatjuk mustránkat.

no images were found

Előző sztori

Hibás állomány

Következő sztori

Molotov-koktélt dobtak a szlovák nagykövetségre