/

Torlódás a röszkei átkelő kilépőoldalán

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Másfél órás várakozás alakult ki csütörtök délelőttre a röszkei határátkelőhely kilépőoldalán a Hollandiából, Németországból érkező és nyári szabadságukra hazautazó török vendégmunkások miatt – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

A határátkelőhelyen a Szerbia felé igyekvők a hét végén intenzív forgalomra és sorokra számíthatnak, a várakozási idő elérheti akár a hat órát is – mondta Pál János.
Az alezredes az utazóknak a várakozás elkerülésére azt javasolta, hogy vegyék igénybe a tompai határátkelőhelyet, amely az M5-ös autópályáról a soltvadkerti vagy kiskunfélegyházi kijáratnál lehajtva csupán 5 kilométer kerülőt jelent. A magyar és a szerb állampolgárok 8 és 18 óra között a tiszaszigeti átkelőt is választhatják.
A rendőrség ebben az időszakban a határátkelőhelyeken és azok közelében fokozottan ellenőrzi a nehéz tehergépjárművekre vonatkozó szabályok, korlátozások – a többi között a pihenőidő – betartását – tudatta a szóvivő.

Előző sztori

Diktatúra és lángos – A köztünk élő Kádár János

Következő sztori

Itt a határozat: a Lófara kegyeleti emlékhely!