/

Szerdától hőségriadó

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

folmelegedes-w72. fokozatú hőségriasztást rendel el szerdától Falus Ferenc országos tiszti főorvos – áll az ÁNTSZ Kommunikációs Főosztályának közleményében. Szerdán akár 36 fokot is mutathatnak a hőmérők.

Eleinte még felfrissülést hoznak az éjszakák, azonban a hét közepétől hajnalban sem hűl le a levegő, napközben pedig helyenként 35 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet – szól az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása.

Az országos tiszti főorvos felhívja a figyelmet: a déli órákban tartózkodjunk hűvös helyen. A lakások felmelegedését úgy akadályozhatjuk meg, ha nappal becsukjuk az ajtót, ablakot és besötétítünk. Este, éjszaka szellőztessük át a helyiségeket friss levegővel. Az elveszített folyadékot folyamatosan pótolni kell. Az idősekre, betegekre és a kisgyermekekre különösen figyeljünk oda. A kirándulók, utazók, nyaralók mindig vigyenek magukkal elegendő folyadékot.

A közlemény és a várható hőmérsékletértékek ITT olvashatók.

Előző sztori

Hat szegedi utazhat a kajak-kenu vb-re

Következő sztori

Fának csapódott egy személyautó Mórahalom közelében