Szerda: V. Szegedi Művészeti Akadémia és Mesterkurzus

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerdán kezdődik Szegeden az V. Szegedi Művészeti Akadémia és Mesterkurzus, amelyen minden évben a világ minden tájáról érkező rangos művészek tartanak előadásokat és képzést. Beszélgetésre invitál a Közéleti Kávéház, Némó Matinéval folytatódik a VII. Szegedi Várjátékok a Várkertben – szerdán Móra Ferenc zenés mesejátékát láthatjuk. Továbbra is Szegedi Vakáció a könyvtárban, és kézműves játszóházat szervez az IH Rendezvényközpont kicsiknek és nagyobbaknak. Magyar Jelen sajtóklubot tartanak a Horthy csónakházban, izgalmas filmeket játszanak a mozik, és a buli sem marad el szerda este.

V. Szegedi Művészeti Akadémia és Mesterkurzus

Szerdától az SZTE Zeneművészeti Kar épületében elkezdődik az V. Szegedi Művészeti Akadémia és Mesterkurzus. A program: 9 órakor regisztráció, 11 órakor ünnepélyes megnyitó a Fricsay Ferenc Hangversenyteremben. 15 órakor mesterkurzusok a kijelölt termekben.

VII. Szegedi Várjátékok

A folytatódó rendezvénysorozatban Némó Matiné – a Szegedi Pinceszínház és a Némó Úszósuli Nyári Sporttábor közös programja szerdánként, hó végéig. Ezen a szerdán a Várkertben 14 órakor Móra Ferenc: Didergő Király – zenés mesejáték.

Közéleti Kávéház

Diófa étterem teraszán szerdán 18 órakor Kállai Eszter: Szépen emberül. A rendezvény szervezője és műsorvezetője: Bene Gábor

Szegedi Vakáció  a könyvtárban

Az Odesszai fiókkönyvtárban (Székely sor 11.) szerdán 10-12 óráig meseolvasás és agyagozás Novkovné Hevesi Andrea és Török Józsefné könyvtárosok vezetésével. Jelentkezni lehet: a 635-397-es telefonszámon, vagy a helyszínen.

Csillag téri fiókkönyvtárban (Kereszttöltés utca 29.) szerdán 14-16 óráig A szfinx lábainál – kalandozás az ókori Egyiptomban Cserhalmi Krisztina, Makra Erzsébet és Szalma Andreakönyvtárosok vezetésével. Jelentkezni lehet: a 469-838-as telefonszámon, vagy a helyszínen.

Az Északvárosi fiókkönyvtárban (Gáspár Z. utca 6.) szerdán 14-16 óráig Hímezzünk falvédőt! Kiss Katalin és Mojzesné Süli Anna könyvtárosok vezetésével. Jelentkezni lehet: a 635-357-es telefonszámon, vagy a helyszínen.

Kézműves játszóház az IH-ban

Az Újszegedi Partfürdőn, a Casablanca Green teraszán szerdán 10 – 12 óráig Kézműves játszóház – papírmunkák: Scrapbook. A programsorozat az Esélyek Háza, Szeged – Csongrád Megyei Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda támogatásával valósul meg. Csoportokat csak előzetes bejelentkezés alapján tudnak fogadni! A programokon a részvétel ingyenes. Információ: 62/423-638,www.ihrendezvenykozpont.hu

Magyar Jelen sajtóklub

Horthy csónakházban, a Felső Tisza-parton (volt Kati úszóház) szerdán 17 órakor Magyar Jelen sajtóklub. Belépés ingyenes.

Szerdai moziműsorok

Grand Caféban szerdán:

19 órakor: A nyomozó – magyar film, rendező: Gigor Attila.

21 órakor: Elővetítés –VIII. Nemzetközi Super 8 mm Fesztivál nevezett filmjeinek mustrája

A Belvárosi Mozi szerdai műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

16, 18 és 20 órakor: Jégkorszak 3. – A dínók hajnala 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs film. Rendező: Carlos Saldanha.

Balázs Béla terem:

18.15-kor: A nő másik arca – színes, feliratos amerikai-angol romantikus dráma. Rendező: Hans Canosa.

20.30-kor: Megint 17 – színes, szinkronizált amerikai vígjáték, rendező: Burr Steers.

Csőke József terem:

18.30-kor: Gettó milliomos – színes, feliratos angol-amerikai dráma, rendező: Danny Boyle.

20.45-kor: Kétely – színes, feliratos amerikai dráma. Szereplők: Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams. Rendező: John Patrick Shanley.

A filmekről bővebbenwww.belvarosimozi.hu oldalon olvashatnak.

Szerda esti bulik

SZOTE Klubban szerdán 22 órakor Tudod hol a helyed.

Vaszy téren szerdán 19 órakor Vaszy téri nyár – Chill Out Zone.

Memphis Club & Cafe-ban szerda este 21 órakor Megamix party.

Előző sztori

Újra szállíthat a Pick is húst Oroszországba

Következő sztori

“Csuda” alkotások: Acélszobrok a Dóm téren