Sport

Szelepcsényi Zsolt egyéni csúcsot futott az ifi vb-n

Szelepcsényi Zsolt egyéni csúcsot futott az ifi vb-n

2009. július 11., szombat
Szelepcsényi Zsolt egyéni csúcsot futott az ifi vb-n
2
Nagyszerűen szerepelt az olaszországi ifjúsági atlétikai világbajnokságon Szelepcsényi Zsolt. A szegedi Titán TC sportolója egyéni csúcsot ért el 2000 méteres akadályfutásban.

A szegedi születésű atléta nem roppant össze, amikor az afrikai futók iramot váltottak, de ne szaladjunk ennyire előre!

Szelepcsényi Zsolt

első világversenyén vett részt pénteken. Edzőjével,

Menyhárt Zoltánnal

hétfő késő este óta tartózkodik kint Bressanonéban (Olaszország), ahol szerdán rajtolt a 6. Atlétikai Ifjúsági Világbajnokság. A kedd és a szerda edzésekkel, míg a csütörtök pihenővel telt el a péntek délelőtti (10:05) első futás előtt. Csütörtök délután már személyesen beszélték át edzőjével a pénteki futást, amelyet Zsolt édesanyja is szemmel kísérhetett. Mint említettük, elsősorban az egyéni csúcs elérése, illetve megdöntése volt a cél, másodsorban pedig bármi megeshet egy világversenyen... Zsolt az első futamban kapott helyet, míg veszprémi vetélytársa a másodikban. Hozzá kell tenni, a 30 (2x15) fős mezőnyben nem sok európai állt rajthoz. Zsolt egyéni csúcsa (6’09,85) a 26. eredmény volt a startlistán, míg a VEDAC-os fiúé a 9.! A startpisztoly eldörrenése után egyből az afrikaiak diktálták az iramot, de versenyzőnk sem szakadt le. Az elmúlt versenyeken mindig erősen kezdett Zsolt (3’02 – 3’04 / 1000m), ami azt eredményezte, hogy a középső szakaszon lassabb volt, de hajrázni tudott az egyéni csúcsok érdekében. Soha nem látott 2’57,85-ös 1000 méterrel kezdett három afrikai után a továbbjutást jelentő 4. helyen, majd jött az a kritikus 4. kör, ahol öt másodperccel futott lassabban. Ebben a körben inkább lelki trauma jelentkezett, mint fáradtság, mert a végére újra tudott újítani, de nemcsak újítani, hanem meglepetést is szerezni. Az utolsó kör elején már látszott, hogy futni fog, de amit még sosem csinált… gátvétellel vette az utolsó vizes akadályt, majd nekilódult, és felfutott az előtte lévő két versenyzőre, s új egyéni csúccsal ért célba! Az eredményjelző először 11-nek (6’07,80, egyéni csúcs) hozta ki futamában, míg a második futamból 8-an futottak nála jobb eredményt (a veszprémi atléta nem volt köztük), így 19.-nek számoltuk. A végső sorrendnél egy spanyol fiú kapta a 19. helyet, míg Zsolt az előkelő 20. helyre ért oda! Köszönet

Feith Róbertnek

és mindenkinek, aki segítette a szegedi születésű Szelepcsényi Zsolt ifjúsági vb-vel kapcsolatos felkészülését!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.