Sport

Szelepcsényi és Menyhárt az ifjúsági vb-n

Szelepcsényi és Menyhárt az ifjúsági vb-n

2009. július 8., szerda
Szelepcsényi és Menyhárt az ifjúsági vb-n
szelepcsenyi
Szelepcsényi Zsolt, a szegedi Titán TC atlétája a héten az olaszországi ifjúsági világbajnokságon a földkerekség legjobbjaival néz farkasszemet. Az Eurosporton keresztül szurkolhatunk neki!

Mint arról portálunkon korábban beszámoltunk, a tehetséges fiatal szegedi atléta,

Szelepcsényi Zsolt

vb szponzori szintjével kvalifikálta magát a következő napokban Bressanonéban (Olaszország) sorra kerülő 6. ifjúsági atlétikai világbajnokságra. Zsolttal tart edzője,

Menyhárt Zoltán

is. „Az elmúlt évek tapasztalatai alapján és a sportág edzőivel kommunikálva arra a következtetésre jutottam, hogy egy világversenyen rengeteget jelenthet az edző jelenléte egy fiatal versenyzőnél. 2005-ben már majdnem lejutottam Afrikába (Marrakech), de közbeszólt egy régi barát, aki eligazolta tőlem akkori vb-re jelölt tanítványomat. A versenyző jól jött a klubnak, de egy biztos, a világbajnokságon teljesen magára hagyva az árnyéka volt önmagának. Ő is azt mondta, hogy fontos lett volna az edző jelenléte és tanácsadása. Ez persze már a múlté, eltelt négy év, és ismét ott van egy ifjúsági korú atléta a sportágak királynőjének seregszemléjén a fiatalok között. A szegedi távfutók közül Szelepcsényi Zsolt élt avval a lehetőséggel, hogy együtt versenyezzen korosztálya legjobbjaival. Zsolt a szívét, lelkét és a sportág iránti alázatát is beleadta ebbe a munkába, ami vb szponzori szintet ért. Középtávfutásban, pláne akadályfutásban az afrikai sportolók dominálnak, így elég erős szinteket írnak ki hazánkban, hogy valaki a rajtvonal mögé állhasson. Említett versenyzőm, rengeteget köszönhet támogatóinknak, aki az év eleji edzőtáborokat lehetővé tették számára. Ebből táplálkozva érte el azokat az eredményeket, amelyek lelki nyugodtságot adtak neki a kiutazáshoz. Édesanyjával megbeszéltük, ha Zsolt utazó lesz, kimegyünk, hogy lássunk egy szegedi születésű, szegedi színekben (Titán TC) versenyző atlétát a világ legjobbjai között! Remélem, célunk megvalósul, és senkinek nem okozunk csalódást a seregszemlén. Zsolt célja, hogy egyéni csúcsot fusson, és lehetőleg minél közelebb kerüljön a dupla futáshoz (selejtező, döntő)!” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Menyhárt Zoltán. Szelepcsényi Zsolt 2000 méteres akadályfutásban áll rajthoz. Tévéközvetítés: Eurosport 2009.07.09. – 07.12. között naponta háromszor. Zsolt július 10-én, pénteken 10:05-kor áll első alkalommal a rajtvonal mögé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.