Román kórházturisták a szegedi klinikán

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szervezetten, egy magyar-román cég segítségével csalogatják a román betegeket a szegedi kinikára. Az utóbbi hónapokban csökkent ugyanis az itthoni betegek száma, de bevételre szüksége van a klinikának az alapvető eszközök és a gyógyszerek finanszírozásához – írja a boon.hu.

Az elmúlt hónapokban folyamatosan csökkent a betegszám a szegedi klinikán. Pál Attila professzor a Független Hírügynökségnek azt mondta: tavaly óta 10 százalékkal kevesebb páciensük van, ezért döntöttek úgy, hogy külföldről is fogadnak betegeket. Ők azok, akik a jelenlegi lebegőpontos, vagyis változó összegű kórház finanszírozás helyett minden kezelést fix, teljes áron fizetnek ki. Eddig 10 szakintézmény jelezte, hogy szívesen fogadna külföldi betegeket. A klinikai központban azt ígérik: emiatt nem kell többet várni vizsgálatokra vagy kezelésekre.
A kórház ígérete szerint emiatt a magyar betegeknek nem kell többet várniuk a műtétekre. Ez azt jelenti, hogy csak azután látják el a románokat, miután a magyarok vizsgálatával és kezelésével végeztek.
A szülészeti ellátás a legnépszerűbb – mondta , a szervezéssel foglalkozó Medtour Kft. ügyvezetője, de egyre több romániai beteget kezelnek az ortopédián, az idegsebészeten és a kardiológián is. A Szegedi Tudományegyetem vezetői abban bíznak, hogy a külföldi betegek segítségével a klinika alapvető pénzügyi gondjai megoldódhatnak. Vagyis futná gyógyszerekre, vagy könnyebben fizetnék a közüzemi díjakat.

Előző sztori

Szelepcsényi és Menyhárt az ifjúsági vb-n

Következő sztori

A tápéiak nyugalmukat és biztonságukat védik