Egészség

Román kórházturisták a szegedi klinikán

Román kórházturisták a szegedi klinikán

2009. július 8., szerda
Román kórházturisták a szegedi klinikán

Szervezetten, egy magyar-román cég segítségével csalogatják a román betegeket a szegedi kinikára. Az utóbbi hónapokban csökkent ugyanis az itthoni betegek száma, de bevételre szüksége van a klinikának az alapvető eszközök és a gyógyszerek finanszírozásához – írja a boon.hu.

Az elmúlt hónapokban folyamatosan csökkent a betegszám a szegedi klinikán.

Pál Attila

professzor a Független Hírügynökségnek azt mondta: tavaly óta 10 százalékkal kevesebb páciensük van, ezért döntöttek úgy, hogy külföldről is fogadnak betegeket. Ők azok, akik a jelenlegi lebegőpontos, vagyis változó összegű kórház finanszírozás helyett minden kezelést fix, teljes áron fizetnek ki. Eddig 10 szakintézmény jelezte, hogy szívesen fogadna külföldi betegeket. A klinikai központban azt ígérik: emiatt nem kell többet várni vizsgálatokra vagy kezelésekre. A kórház ígérete szerint emiatt a magyar betegeknek nem kell többet várniuk a műtétekre. Ez azt jelenti, hogy csak azután látják el a románokat, miután a magyarok vizsgálatával és kezelésével végeztek. A szülészeti ellátás a legnépszerűbb - mondta

, a szervezéssel foglalkozó Medtour Kft. ügyvezetője, de egyre több romániai beteget kezelnek az ortopédián, az idegsebészeten és a kardiológián is. A Szegedi Tudományegyetem vezetői abban bíznak, hogy a külföldi betegek segítségével a klinika alapvető pénzügyi gondjai megoldódhatnak. Vagyis futná gyógyszerekre, vagy könnyebben fizetnék a közüzemi díjakat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.