Péntek: Folytatódik a Cigányszerelem

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Békés szimpátia-tüntetésre hívja a szegedi és Csongrád megyei polgárokat péntek estére a Jobbik Csongrád megyei szervezete. A diktatúra és magyargyűlölet ellen demonstrálnak ünneplő ruhában, és kifejezik szimpátiájukat a Magyar Gárda iránt. A Cigányszerelemmel folytatódnak a Szabadtéri Játékok, ismeretlen népcsoportot ismerhetünk meg a Közéleti Kávéházban, és több gyermekprogramot is kínálnak a Somogyi fiókkönyvtárai. Diplomaosztó lesz az egyetemen, kézműves játszóházat szervez az IH Rendezvényközpont, jobbnál jobb filmeket vetítenek a mozik, és rengeteg buli is lesz pénteken este.

Szegedi Szabadtéri Játékok

A Dóm téren pénteken este 21 órakor a Cigányszerelem című operett újabb előadásával folytatódnak a Szabadtéri Játékok. A főszerepeket éneklő operaénekesek, Rácz Rita és Kiss B. Atilla mellett olyan népszerű prózai színészekkel is találkozhat a közönség a darabban, mint Bodrogi Gyula, Stohl András, Gesztesi Károly, és sokan mások.

Közéleti Kávéház

Az Alabárdos étterem és borozóban (Oskola u. 13.) pénteken 18 órakor Arian – képek bemutatása az arian népcsoportról. Előadó: Shams Alireza joghallgató.

Szegedi Vakáció  és gyermekprogram a könyvtárban

A Csillag téri fiókkönyvtárban (Kereszttöltés u. 29.) pénteken 10-12 óráig Írjunk együtt mesét! – foglalkozás Cserhalmi Krisztina, Makra Erzsébet és Szalma Andrea könyvtárosok vezetésével. Jelentkezni lehet: a 469-838-as telefonszámon, vagy a helyszínen.

Az Odesszai fiókkönyvtárban (Székely sor 11.) pénteken 10-12 óráig meseolvasás és activity játék Novkovné Hevesi Andrea és Török Józsefné könyvtárosok vezetésével. Jelentkezni lehet: a 635-397-es telefonszámon, vagy a helyszínen.

Az Északvárosi fiókkönyvtár (Gáspár Z. u. 6.) pénteken 14-16 óráig Hímezzünk falvédőt! – foglalkozás Kiss Katalin és Mojzesné Süli Anna könyvtárosok vezetésével. Jelentkezni lehet: a 635-357-es telefonszámon, vagy a helyszínen.

A Rókusi fiókkönyvtárban pénteken 16 órakor babadélután az olvasni még nem tudó apróságoknak meseolvasással és diavetítéssel.

Kézműves játszóház az IH-ban

Az Újszegedi Partfürdőn, a Casablanca Green teraszán pénteken 10 – 12 óráig Kézműves játszóház – gyékény- és csuhémunkák. A programsorozat az Esélyek Háza, Szeged – Csongrád Megyei Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda támogatásával valósul meg. Csoportokat csak előzetes bejelentkezés alapján tudnak fogadni! A programokon a részvétel ingyenes. Információ: 62/423-638, www.ihrendezvenykozpont.hu

Diplomaosztó

Diplomaosztó  ünnepséget tart az SZTE Gazdaságtudományi Kara pénteken 11 órai kezdettel az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központjában (Ady tér 10.).

VII. Szegedi Várjátékok

Pénteken folytatódik a VII. Szegedi Várjátékok rendezvénysorozata a Várkertben. 21 órakor Matthew Mitchel Band – igazi jazz. Gitár: Matthew Mitchel, nagybőgő: Resch Béla, dob: Kertész Ákos. 22 órakor Örömzene – Hozz magaddal egy hangszert és zenéljünk együtt!

Szimpátia-tüntetés

A Jobbik Csongrád megyei szervezete a szélső-liberális diktatúra elleni békés szimpátia-tüntetésre hívja a szegedi és Csongrád megyei polgárokat. Pénteken 19 órától a szegedi Roosvelt téren ünneplő ruhában tiltakoznak a magyargyűlölet ellen, és kifejezik szimpátiájukat a Magyar Gárda iránt. A demonstráció alatt az információs sátorban a másnapi budapesti tüntetésre is lehet jelentkezni.

Pénteki moziműsorok

A Grand Caféban pénteken:

19 órakor: Otthonunk – francia film, rendező: Yann Arthus-Bertrand.

21 órakor: Milk – feliratos amerikai film, rendező: Gus Van Sant.

A Belvárosi Mozi pénteki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

16, 18 és 20 órakor: Jégkorszak 3. – A dínók hajnala 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs film. Rendező: Carlos Saldanha.

Balázs Béla terem:

18.15-kor: Érzékeny pont – színes feliratos amerikai filmdráma, rendező: Alan Ball.

20.30-kor: Transformers : A bukottak bosszúja – színes magyarul beszélő amerikai sci-fi akciófilm, rendező: Michael Bay.

Csőke József terem:

18.30-kor: Moszkva, Belgium – színes feliratos belga romantikus vígjáték, rendező: Christophe Van Rompaey.

20.45-kor: Engedj be! – színes, feliratos svéd krimi, rendező: Tomas Alfredson.

A filmekről bővebben a www.belvarosimozi.hu oldalon olvashatnak.

Péntek esti bulik

A SZOTE Klubban pénteken 22 órakor Diszkóláz – Lemezlovas: Novák.

A JATE Klubban pénteken 22 órakor Smoke/Break.

A H2O Clubban (Felső Tiszapart, Vízitelep) pénteken este Karaoke házibuli. Fellép: DJ. Sindel. A belépés ingyenes.

Az Afrika Caffe-ban (Kárász üzletház, Kárász u.5.) pénteken 20 órakor – Azok a boldog 80-as 90-es évek – retro buli.

A Vaszy téren pénteken 19 órakor Vaszy téri nyárHédi Band.

A Centrál Kávézó és Retro Clubban péntek este Modern electronic dance music.

A Port Royalban csütörtök este Nemzeti estek: osztrák est.

A Casablanca Green-ben (az Újszegedi Partfürdő szabadstrand felőli részén) péntek este Scotch. A belépés ingyenes!

Előző sztori

Péntektől IV. EMI-tábor Délvidéken

Következő sztori

Kormányzati negyed: ki a felelős 10 milliárd elköltéséért?