Népszerűségi lista: Kósa, Sólyom, Orbán

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Fidesz politikusainak nőtt, a szocialistáknak pedig csökkent a népszerűségi indexe az előző negyedévi felmérésekhez képest – számolt be a Századvég-Forsense felméréséről a mandiner.hu. Az elmúlt időszak legnagyobb vesztese Szili Katalin, a legnépszerűbb politikus pedig Kósa Lajos lett.

A Századvég népszerűségi listájának első hét helyén a második legjobb osztályzatot kapó Sólyom László köztársasági elnökön kívül hat Fidesz-politikus található.

A 0-100 pont közötti skálán a politikai elit többségének népszerűsége továbbra is rosszabb a közepes értéknél, viszont 2008. februárja óta először ért el ennél magasabb pontszámot hat politikus. Az 50 pontot elérte vagy meghaladta Kósa Lajos (63 pont), Sólyom László (58 pont), Orbán Viktor (56 pont), Schmitt Pál (54 pont), Pokorni Zoltán (51 pont) és Tarlós István (50 pont) értékelése.

A lista túlsó vége: MSZP, SZDSZ

A népszerűségi lista utolsó öt helyén három szocialista és két szabad demokrata politikus áll, az utolsó helyet továbbra is Gyurcsány Ferenc volt kormányfő foglalja el 29 ponttal. Utóda, Bajnai Gordon pozíciója miniszterelnöki kinevezése óta 2 ponttal romlott, így 36 ponton áll. A sokáig a lista élén elhelyezkedő Szili Katalin az elmúlt negyedév során 5 pontot veszített, így a nyolcadik helyre esett vissza, bár 48 pontjával még így is ő maradt a legnépszerűbb szocialista politikus.

Előző sztori

A magyar baloldalnak szüksége van Gyurcsányra

Következő sztori

Botka csak 2010-ig marad Szegeden?