Közélet

Népszerűségi lista: Kósa, Sólyom, Orbán

Népszerűségi lista: Kósa, Sólyom, Orbán

2009. július 1., szerda
Népszerűségi lista: Kósa, Sólyom, Orbán

A Fidesz politikusainak nőtt, a szocialistáknak pedig csökkent a népszerűségi indexe az előző negyedévi felmérésekhez képest – számolt be a Századvég-Forsense felméréséről a mandiner.hu. Az elmúlt időszak legnagyobb vesztese Szili Katalin, a legnépszerűbb politikus pedig Kósa Lajos lett.

A Századvég népszerűségi listájának első hét helyén a második legjobb osztályzatot kapó

Sólyom László

köztársasági elnökön kívül hat Fidesz-politikus található. A 0-100 pont közötti skálán a politikai elit többségének népszerűsége továbbra is rosszabb a közepes értéknél, viszont 2008. februárja óta először ért el ennél magasabb pontszámot hat politikus. Az 50 pontot elérte vagy meghaladta

Kósa Lajos

(63 pont),

Sólyom László

(58 pont),

Orbán Viktor

(56 pont),

Schmitt Pál

(54 pont),

Pokorni Zoltán

(51 pont) és

Tarlós István

(50 pont) értékelése.

A lista túlsó vége: MSZP, SZDSZ

A népszerűségi lista utolsó öt helyén három szocialista és két szabad demokrata politikus áll, az utolsó helyet továbbra is

Gyurcsány Ferenc

volt kormányfő foglalja el 29 ponttal. Utóda,

Bajnai Gordon

pozíciója miniszterelnöki kinevezése óta 2 ponttal romlott, így 36 ponton áll. A sokáig a lista élén elhelyezkedő

Szili Katalin

az elmúlt negyedév során 5 pontot veszített, így a nyolcadik helyre esett vissza, bár 48 pontjával még így is ő maradt a legnépszerűbb szocialista politikus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.