Közélet

MSZP-kongresszus zárt ajtók mögött

MSZP-kongresszus zárt ajtók mögött

2009. július 4., szombat
MSZP-kongresszus zárt ajtók mögött

Megszorítások az önkormányzatokkal és a MÁV-val szemben, Lendvai elutasítja az előrehozott választások emlegetését, Szili lemond, Bajnai neonácizik, Mesterházy büszke:

MSZP-kongresszus

zárt ajtók mögött a Vasúttörténeti Park Mozdonyfordítójában.

Zárt ajtók mögött tartja kongresszusát a mai napon az MSZP. A rendezvény egyik legfontosabb és legfrissebb híre:

Szili Katalin

bejelentette, hogy szeptember 14-i hatállyal lemond házelnöki tisztségéről, a jövőben ebbéli minősége nélkül kívánja segíteni a baloldal újjáépítését – olvasható az Inforádió honlapján az MTI tudósítása.

Bajnai Gordon

miniszterelnök a jövő évi költségvetés kapcsán válságkezelő pénzügyi politikát javasol, hangsúlyozta, hogy ragaszkodik a 3,8 százalékos államháztartási hiányhoz valamint az önkormányzatokat érintő 120 milliárd forintos és a MÁV-ot sújtó 40 milliárd forintos megszorításokhoz. A Magyar Gárda feloszlatása kapcsán a kormányfő elmondta: a társadalmi problémákra adott „gyalázatosan leegyszerűsítő” válaszokat látja a szélsőséges erők megerősödése mögött és ennél is komolyabb politikai elszigeteltséget tart szükségesnek. Bajnai a roma integrációs program kapcsán az érintettek felelősségét is hangsúlyozta, felhívva a figyelmet az együttélés szabályainak betartására, valamint a munkaképes roma lakosság munkához való aktív és pozitív hozzáállásának szükségességére. „Ezek a valódi demokratikus válaszok, nem azok, amelyekkel neonácik házalnak országszerte” – idézi a kormányfőt az Inforádió az MTI-re hivatkozva.

Lendvai Ildikó

beszédében az előre hozott választások emlegetése ellen intézett kirohanást, majd kérte a párt országos választási bizottságának tagjait, hogy a költségvetés elfogadása után mondjanak le kormányzati szerepükről. Az Inforádió, az Indexre hivatkozva egy fenyegetést is hírül ad: „aki még egyszer, bármilyen generációs vitában le mer öregezni, annak kitépem a haját” – jelentette ki állítólag Lendvai, így adván tudtára mindenkinek, hogy nem tűri a személyi kérdések felvetését.

Mesterházy Attila

frakcióvezető hangsúlyozta, hogy „büszkék lehetnek a baloldalra, az emberek mindig számíthatnak a felelősen gondolkodó, cselekvő szocialistákra” – írja az Inforádió. A frakcióvezető kijelentette, hogy a jövő évi választásokon a szocialista párt célja a kormányon maradás biztosítása. Részletek az

Inforádió

honlapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.