MSZP-kongresszus zárt ajtók mögött

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megszorítások az önkormányzatokkal és a MÁV-val szemben, Lendvai elutasítja az előrehozott választások emlegetését, Szili lemond, Bajnai neonácizik, Mesterházy büszke: MSZP-kongresszus zárt ajtók mögött a Vasúttörténeti Park Mozdonyfordítójában.

Zárt ajtók mögött tartja kongresszusát a mai napon az MSZP. A rendezvény egyik legfontosabb és legfrissebb híre: Szili Katalin bejelentette, hogy szeptember 14-i hatállyal lemond házelnöki tisztségéről, a jövőben ebbéli minősége nélkül kívánja segíteni a baloldal újjáépítését – olvasható az Inforádió honlapján az MTI tudósítása.
Bajnai Gordon miniszterelnök a jövő évi költségvetés kapcsán válságkezelő pénzügyi politikát javasol, hangsúlyozta, hogy ragaszkodik a 3,8 százalékos államháztartási hiányhoz valamint az önkormányzatokat érintő 120 milliárd forintos és a MÁV-ot sújtó 40 milliárd forintos megszorításokhoz. A Magyar Gárda feloszlatása kapcsán a kormányfő elmondta: a társadalmi problémákra adott „gyalázatosan leegyszerűsítő” válaszokat látja a szélsőséges erők megerősödése mögött és ennél is komolyabb politikai elszigeteltséget tart szükségesnek. Bajnai a roma integrációs program kapcsán az érintettek felelősségét is hangsúlyozta, felhívva a figyelmet az együttélés szabályainak betartására, valamint a munkaképes roma lakosság munkához való aktív és pozitív hozzáállásának szükségességére. „Ezek a valódi demokratikus válaszok, nem azok, amelyekkel neonácik házalnak országszerte” – idézi a kormányfőt az Inforádió az MTI-re hivatkozva.
Lendvai Ildikó beszédében az előre hozott választások emlegetése ellen intézett kirohanást, majd kérte a párt országos választási bizottságának tagjait, hogy a költségvetés elfogadása után mondjanak le kormányzati szerepükről. Az Inforádió, az Indexre hivatkozva egy fenyegetést is hírül ad: „aki még egyszer, bármilyen generációs vitában le mer öregezni, annak kitépem a haját” – jelentette ki állítólag Lendvai, így adván tudtára mindenkinek, hogy nem tűri a személyi kérdések felvetését.
Mesterházy Attila frakcióvezető hangsúlyozta, hogy „büszkék lehetnek a baloldalra, az emberek mindig számíthatnak a felelősen gondolkodó, cselekvő szocialistákra” – írja az Inforádió. A frakcióvezető kijelentette, hogy a jövő évi választásokon a szocialista párt célja a kormányon maradás biztosítása.

Részletek az Inforádió honlapján.

Előző sztori

Csepreghy Nándor: A kormány hagyja végre békén a fiatalokat!

Default thumbnail
Következő sztori

Elhunyt Király Béla, az 1956-os Nemzetőrség parancsnoka

Legutóbbi hasonló cikkek