/

Most egy villamosvezetőre támadtak Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem akart a 4-es villamos vezetője felengedni egy érvénytelen jegyeket felmutató párt a járműre, mire azok a villamosvezetőnek estek. Július 13-án egy ittas utas a Tisza Volán helyi járatán támadta meg a sofőrt. A helyi Volán vezérigazgatója akkor azt mondta, hogy ritka náluk az ilyen tettlegesség, Dózsa Gábor, az SZKT vezérigazgatója azonban ennek épp az ellenkezőjét nyilatkozta az Indexnek a villamoson történtekkel kapcsolatban.

A villamosvezető megtámadása dél körül történt, mert a vezető nem akarta a járműre engedni az érvénytelen menetjeggyel felszálló férfit és nőt, emiatt szóváltás alakult ki közöttük – mondta Szenti Szabolcs a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A nő a nála lévő táskával fejbe verte a jármű vezetőjét, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A helyszínre érkező rendőrök az elkövetőket őrizetbe vették, s közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult velük szemben eljárás – tette hozzá a szóvivő.

Dózsa Gábor, a Szegedi Közlekedési Kft. igazgatója az Indexnek úgy nyilatkozott, hogy nem ez az első ilyen eset, ilyenkor általában automatikusan feljelentést tesz a cég. “A sofőrökkel évente egyszer történik komolyabb atrocitás. Különben az ellenőrökkel és a parkolóellenőreinkkel fordul elő gyakrabban”– tette hozzá. A július 13-i esettel kapcsolatban, mikor a Tisza Volán Zrt. egyik sofőrére támadt rá egy ittas utas Szegeden a 21-es buszon, a cég vezérigazgatója azt nyilatkozta a Délmagyarországnak, hogy “évekig egyetlen ilyen eset sem volt, de az utóbbi időben négy hasonló incidens történt.”

Előző sztori

A kibeszéletlen magyar-szerb múlt

Következő sztori

Hétfő: Thealter színházi fesztivál 2009