Bulvár

Kezdődik a szegedi 1-es villamosvonal felújítása

Kezdődik a szegedi 1-es villamosvonal felújítása

2009. július 17., péntek
Kezdődik a szegedi 1-es villamosvonal felújítása
elektromosprojekt7

A közművek kiváltásával elkezdődik a szegedi 1-es villamosvonal felújítása, a nettó 4,9 milliárd forintos építési beruházás a közel 30 milliárd forintos elektromos tömegközlekedés-fejlesztési projekt legnagyobb eleme - közölte Botka László (MSZP) polgármester pénteken, a csongrádi megyeszékhelyen.

A 2010 októberéig tartó munkálatok során megújul a teljes 1-es villamosvonal, a kivitelező A-SZ-E konzorcium összesen 8669 méternyi vágányt fektet le és épül két körforgalmi csomópont is - mondta a politikus a beruházásról szóló szerződés aláírásakor. A kivitelezési munkára nemzetközi tenderen választották ki - az A-Híd Építő Zrt., a SZEVIÉP Zrt. és az EuroAszfalt Kft. alkotta - A-Sz-E Konzorciumot, amely az előzetesen becsült költségeknél 400 millió forinttal kedvezőbb ajánlatával nyerte el a megbízást - tudatta a polgármester.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.