Kék-fekete tízes a Tiszaszigetnek a szombati forróságban

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tiszavolantiszasziget20Lejátszotta első előkészületi mérkőzését az NB III-as szezonra készülő Tisza Volán SC Szeged labdarúgócsapata. A kék-feketék időként tetszetős futballt mutattak be a megyei I. osztályú Tiszaszigettel szemben.

Perzselő napsütésben lépett pályára szombaton 10 órakor a Tisza Volán SC Szeged és Tiszasziget, a hőséget csupán egy kellemes szellő tette elviselhetőbbé. Az extrém időjárási körülmények ellenére élvezetes meccset láthatott a körülbelül 25 főnyi közönség, elsősorban természetesen a hazai együttes jóvoltából. A két hete alapozó Szeged – ahogy az várható volt – a játék minden elemében felülmúlta dicséretesen küzdő ellenfelét, gyors támadói rendre a megyei I. osztályú gárda védelme mögé tudtak kerülni, s jó százalékban értékesítették azokat a ziccereket, mikor már csak a kapussal álltak szemben.

A 7. percben a SZEGEDma.hu által a tavasz legjobbjának választott Baji Renátó szerzett vezetést; remek ütemben lépett ki a balösszekötő helyén, s ügyesen csavart a hosszúba. A 23. percben Szabó Tamás a hálóőr hasán át vezette a kapuba a játékszert, majd a 30. percben (az első vízszünet előtti pillanatban) ismét Baji Renátó volt eredményes. A 35. percben beköszönt a Tompáról érkezett Pálfi Árpád is, aki addig kissé megilletődötten, sok hibával futballozott, ezúttal azonban okosan gurított a rövidbe, miután lecsapott a vendégvédők által elszórt labdára. Egy perc sem telt el, mikor a mérkőzés góljának tapsolhattunk: Baji Renátó a jobb szárnyon tört előre, majd egy pattanás után 16-ról a fölsőbe ragasztotta a bőrt; 5-0.

tiszavolantiszasziget17A (nagy)szünetben Buchholcz Gábor vezetőedző teljes sort cserélt. Az ekkor pályára lépők lassabban lendültek játékba, majd a végére teljesen „elfogyasztották” a Tiszaszigetet. Ebben a félidőben mutatkozott be a Fábiánsebestyénről visszatért Nagy Ádám, a megye II. társgólkirálya, valamint a Kecskemét U19-es csapatától igazolt Orosz Viktor, aki Huszárik Zsolttól vette át a 8-as mezt és az irányító szerepkört. A vékonydongájú, technikás Orosz mellett ekkor Szilágyi Norbert mozgatta a Szegedet. Nagy Ádám is rendkívül jó benyomást tett: háromszor is megzörgette a vendégek hálóját: a 48. percben Bárdosi beadását lőtte közelről az üres kapuba, 20 perccel később (a második „vízszünet” előtt) a balösszekötő helyén tört be a tizenhatoson belülre, s belsővel gurított a hálóba, majd a 75. percben Kazi passzával lépett ki, s jobbról, 16 méterről lőtt a hosszúba. Nagy klasszikus mesterhármasát követően nem sokkal a lefújás előtt még Kazi László és Orosz Viktor is beköszönt, az új fiú alakította ki a 10-0-s végeredményt.

A Tisza Volán SC Szeged kedden 17 órától a Mórahalom gárdáját látja vendégül a Felső Tisza parton.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen:

Tisza Volán SC Szeged – Tiszasziget 10-0 (5-0). Szeged, 25 néző, vezette: Bánóczki.
Tisza Volán SC Szeged, I. félidő: Dongó (Czirják) – Mészáros, Vida, Boldizsár, Szabó A. – Mórocz, Dargó – Baji R., Huszárik, Pálfi – Szabó T. II. félidő: Czirják (Reguli) – Barna D., Boldizsár (Baji Sz.), Grünwald, Garamvölgyi – Szilágyi, Szlobodnyik – Nagy Á., Orosz, Bárdosi – Kazi. Vezetőedző: Buchholcz Gábor.
Gólszerzők: Baji R. és Nagy Á. 3-3, Szabó T., Pálfi, Kazi, Orosz.

Buchholcz Gábor: „Érződött a társaságon a nagy terhelés okozta fáradtság, hiszen a passzokba elég sok hiba csúszott, ugyanakkor mindenkit dicséret illet a küzdésért és a hajtásért. A meccs jól szolgálta célkitűzéseinket, hiszen sikerült megtörni az edzések monotonitását, s látszott, hogy egyes posztokon éles verseny folyik a csapatba kerülésért. Örülök, hogy az új játékosok, Nagy Ádám, Pálfi Árpád és Orosz Viktor élni tudtak a lehetőséggel, mindhárman remekül illeszkedtek be.”

no images were found

Előző sztori

Röszke – kétórás várakozás

Következő sztori

Orbán: A jobboldal korszaka köszöntött Európára