Hétfő: Opera a Városházán

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szokás szerint nem sok program kínálkozik hétfőn  – ez általában amolyan „csendes nap”  szokott lenni. Ám a zenerajongóknak kedvez, két helyszínen is várják őket este: a Városháza díszudvarában operaelőadásra, a Korzóban Erdődi Leona énekes mutatkozik be. A gyermekeknek továbbra is Szegedi Vakáció, ezúttal az Északvárosi fiókkönyvtárban. A Grand Caféban a szegedi Alliance Francaise támogatásával igen kedvezményes áron láthatjuk – premier előtt – Luc Besson Otthonunk című dokumentumfilmjét, amely Földünket járja körül. Nyári estéken amúgy is kiváló program a filmszínház – menjenek moziba hétfőn este is, érdemes, a kínálat érdekes és változatos.

V. Szegedi Művészeti Akadémia és Mesterkurzus

Múlt héten az SZTE Zeneművészeti Kar épületében elkezdődött az V. Szegedi Művészeti Akadémia és Mesterkurzus. A résztvevők esténként koncertet adnak a szegedi közönségnek.

Hétfőn 19 órakor a Városháza díszudvarában (Széchenyi tér 11.) a SZTE ZMK Bárdi Sándor Operastúdió előadásában Gluck: A rászedett kádi című operáját, illetve Siklósi Gábor ütőhangszerművész és együttese előadásában Mozart: A kairói lúd című opera fináléját hallhatjuk.

Közéleti Kávéház

A Korzó Zeneházban (Széchenyi tér. 9, bejárat a Feketesas utca felől) hétfőn 17 órakor Bemutatkozás – a vendég: Erdődi Leona énekes. Zongorán kísér: Nagy Imre Erik.

Szegedi Vakáció  a könyvtárban

Az Északvárosi fiókkönyvtárban (Gáspár Z. utca 6.) hétfőn 10-12 óráig Illyés Gyula-mesék olvasása Kiss Katalin és Mojzesné Süli Anna könyvtárosok vezetésével. Jelentkezni lehet: a 635-357-es telefonszámon, vagy a helyszínen.

Hétfői moziműsorok

A Grand Caféban hétfőn:

19 órakor: Milk – feliratos amerikai film, rendező: Gus Van Sant.

21 órakor: Otthonunk – francia film, rendező: Yann Arthus-Bertrand.

A szegedi Alliance Francaise támogatásával lehetőség nyílt az Otthonunk (Home) című, Luc Besson producerkedésével készült dokumentumfilm premier előtti és szuperkedvezményes bemutatására. Földünk a magasból című könyvének sikerét követően Yann Arthus-Bertrand újabb képkölteményt készített bolygónkról és annak törékeny egyensúlyáról. Miközben a világ több mint 50 országába kalauzol el, az Otthonunk csodákkal, meglepetésekkel, kérdésekkel és aggodalommal teli mondanivalója egyszerre tanítja és ösztönzi cselekvésre nézőjét. A film minden vetítés alkalmával kedvezményes áron, azaz 350 forintért tekinthető meg a Grand Caféban.

A Belvárosi Mozi hétfői műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

16, 18 és 20 órakor: Jégkorszak 3. – A dínók hajnala 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs film. Rendező: Carlos Saldanha.

Balázs Béla terem:

18.15-kor: Érzékeny pont – színes feliratos amerikai filmdráma, rendező: Alan Ball.

20.30-kor: Transformers : A bukottak bosszúja – színes magyarul beszélő amerikai sci-fi akciófilm, rendező: Michael Bay.

Csőke József terem:

18.30-kor: Moszkva, Belgium – színes feliratos belga romantikus vígjáték, rendező: Christophe Van Rompaey.

20.45-kor: Engedj be! – színes, feliratos svéd krimi, rendező: Tomas Alfredson.

A filmekről bővebben a www.belvarosimozi.hu oldalon olvashatnak.

Default thumbnail
Előző sztori

Sakk: Lékó második, Kramnyik nyert Dortmundban

Default thumbnail
Következő sztori

Gáz van - mit írunk alá Ankarában?

Legutóbbi hasonló cikkek