Sport

Csütörtökön Tisza Volán - Makó edzőmeccs Szegeden

Csütörtökön Tisza Volán - Makó edzőmeccs Szegeden

2009. július 29., szerda
Csütörtökön Tisza Volán - Makó edzőmeccs Szegeden

Újabb felkészülési mérkőzést vív a Tisza Volán SC Szeged NB III-as labdarúgócsapata: csütörtökön 18 órakor az NB II-es megyei riválist, a Makó FC-t fogadják Buchholcz Gábor tanítványai.

Lassan a nyári felkészülés végéhez érkeznek a szegedi labdarúgók, hiszen másfél hét múlva már magyarkupa-mérkőzésen, két és fél hét múlva pedig bajnoki találkozón lépnek pályára Mórocz Zsolték. Ennek megfelelően komolyabb ellenfelekkel szemben is igyekeznek felmérni tudásukat: a Baja elleni szombati derbi után csütörtökön az NB II Keleti csoportjának tavalyi bronzérmese, a Makó FC következik. Az összecsapás 18 órakor kezdődik a Felső Tisza parti centerpályán. A Volán eddig három meccset vívott a nyáron: a Tiszaszigetet 10-0-ra, a Mórahalmot 3-0-ra verte, a Bajától 3-1-re kapott ki. A Makó először a Szabadkígyóssal játszott 2-2-t, majd 6-1-re győzte le az Algyőt, 3-1-re az UTA Aradot, s szerdán ugyanilyen arányban a Battonyát. A szegedi együttesből szinte biztosan hiányozni fog a még mindig nyaralását töltő

Vida Gergely

, a továbbra is a térdét fájlaló

Huszárik Zsolt

, illetve a csapatkapitány

Mórocz Zsolt

, akinek egy brutális bajai belépő következtében húzódtak meg a térdszalagjai. Az első számú cél, hogy tanuljon az együttes - egy jobb csapattól. "A Baja is igazán ütőképes alakulat, de a Makó még náluk is sokkal erősebb, így a csütörtöki meccs jó lecke lesz fiataljaink számára. Azokat a játékelemeket igyekszünk majd gyakorolni, melyeket az első bajnoki fordulóban a Hódmezővásárhely ellen alkalmazhatunk" - mondta a SZEGEDma.hu-nak Buchholcz Gábor.

A Tisza Volán SC Szeged a tervek szerint az alábbi összeállításban veszi föl a harcot:

Czirják - Mészáros, Boldizsár, Udvari, Grünwald - Dargó, Szilágyi - Baji R., Pálfi, Végh A. - Kazi. Bár az átigazolási időszak még nem ért véget (hivatalosan július 31-éig tart, de az amatőr szerződéssel rendelkező játékosok augusztus 31-éig cserélhetnek klubot), a szegedi vezetőedző segítségével áttekintettük a Tisza Volán SC Szeged keretének legfontosabb változásait, melyeket alább összegzünk - hozzátéve, hogy több fiatal labdarúgóval még zajlanak az egyeztetések. Sajnálatos, hogy a Tiszasziget ellen három gólt is szerző

Nagy Ádám

mégsem igazol Szegedre, Buchholcz Gábor szavaival élve "megfutamodott a feladat elől".

Szabó Tamás

pedig augusztus első hetében egy német negyedosztályú csapathoz megy próbajátékra.

Érkezik:

Orosz Viktor (Kecskemét), Pálfi Árpád (Tompa), Végh Ariel (Algyő).

Távozik:

Baji Szabolcs (?), Drágity Dusán (Szőreg), Füle Mátyás (Anglia), Gerebicz Attila (Balástya?), Harmos Zsolt (Anglia), Herczeg Gábor (a Volán-focisuliban edzősködik), Reguli Máté (Balástya?), Török Ádám (?), Vágó Andor (Kiskunhalas), Vida Gergely (szeptembertől 4 hónap Angliában).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.