Gazdaság

Csaknem egymilliárdból fejlesztik a Csongrád megyei szakiskolákat

Csaknem egymilliárdból fejlesztik a Csongrád megyei szakiskolákat

2009. július 2., csütörtök
Csaknem egymilliárdból fejlesztik a Csongrád megyei szakiskolákat

Újabb iskolafejlesztés indult el Szegeden; eszközparkjukkal együtt a Térségi Integrált Szakképző Központ (TISZK) és intézményei csaknem egymilliárd forintból újulnak meg - jelentette be csütörtökön Szeged alpolgármestere.

Solymos László

(MSZP) kifejtette: a kilenc tag által - önkormányzatok és szakképző intézmények - megalapított 1000 Mester Nonprofit Kft. vállalta, hogy infrastrukturális beruházásokat, illetve eszközpark fejlesztést hajt végre a következő években, melyre több uniós pályázatot is beadott. Az elnyert támogatásokból a szegedi Móravárosi Szakközépiskola épülete és az ott levő kollégium is megújul, emellett itt alakítják ki a TISZK központját is. A csaknem 1 milliárd forintból, több mint 450 millió forintot fordítanak a felújításokra és átalakításokra, amelyből a főépület homlokzatát hozzák rendbe, a tetőszigetelést javítják ki, illetve akadálymentesítik az épületet a kollégiummal együtt. Emellett utóbbi teljes körű gépészeti felújítása is megvalósul, illetve új munkaműhelyeket is kialakítanak. A pályázati pénz másik felét, mintegy 550 millió forintot eszközbeszerzésére fordítják. Ebből a szegedi intézményen kívül kap a kft. többi tagja is. Az 1000 Mester Nonprofit Kft. alapító tagjai Szeged város önkormányzata mellett, Hódmezővásárhely, Orosháza, Mórahalom, és Csongrád megye önkormányzata, illetve a Szegedi Tudományegyetem, a Hansági Ferenc Oktatási Alapítvány, a Szinergia Oktatási Alapítvány és a Katedra Oktatási Alapítvány. Az összeg kilencven százaléka európai uniós támogatás, tíz százaléka pedig önerő, melyet hetven százalékban a szegedi önkormányzat biztosított. A beruházásnak 2010. június közepére kell elkészülnie - mondta Solymos László.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.