Cenzúrázták a bukott Gyurcsányt Botka mellől Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

gyurcsanybotka

Kiretusálták Gyurcsány Ferenc exminiszterelnök fotóit A szegedi nagyárvíz képeskönyve című, a polgármesteri hivatal gondozásában megjelent könyv javított és bővített kiadásából – írja a 168 Óra című hetilapban megjelent jegyzetében Mester Ákos főszerkesztő. A cikk címe: Ideje van az árulásnak. A szerző szerint az eljárás emlékeztet a klasszikus bolsevik módszerre, amikor “a kínossá vált elvtársakat” kiretusálták a történelmi fotókról.

A könyv 257. oldaláról eltűnt a 2006. évi árvíz idején készült Gyurcsányos fotó, amelyen mosolygós, sikeres, ifjú politikusként együtt volt látható Botka László szegedi polgármesterrel, helyébe az Európa Tanács díjáról készült fotó került. Mester szerint Botka – akit az MSZP lehetséges miniszterelnök-jelöltjeként emlegettek – “nyilván nem tehet semmiről”, de a könyv “átszerkesztői úgy gondolták, arculatváltás előtt jobb, ha Gyurcsány arcát átengedik a felejtés képes enciklopédiájának”. “Valami azt súgja: hamarosan eljő az ideje az árulásnak” – vonja le a tanulságot Mester Ákos.

A könyv kiadását szervező Kerek Attila, a szegedi polgármesteri hivatal rendezvény- és protokoll-tanácsadója a lapnak elmondta: az újabb kiadást, amelyből Gyurcsány fotói hiányoznak, az idén Szegeden érettségiző 2500 középiskolásnak nyomtatták, útravalóul, ajándékba. A kötet számos más dologban is különbözik a 2009. március 12-ére megjelent első kiadástól, amelyet jelenleg is árusítanak a könyvesboltokban.

Forrás: Népszabadság

Előző sztori

Katasztrófa felé sodródik az egészségügy?

Következő sztori

Árokba borult egy kamion az M5-ös autópályán

Legutóbbi hasonló cikkek