Sport

Bizonytalanságok a futball-ligák környékén

Bizonytalanságok a futball-ligák környékén

2009. július 15., szerda
Bizonytalanságok a futball-ligák környékén

A megyei harmadik osztálytól az élvonalig nincs már olyan csapat az országban, amely ne kezdte volna el a felkészülését a 2009/2010-es bajnoki nyitányra. Viszont a ligák átszervezései miatt még mindig nagy a fejetlenség. A SZEGEDma.hu utánajárt, hogy városunk csapatai hol, miként szerepelnek majd.

A Magyar Labdarúgó-szövetséghez (MLSZ) az NB III-as nevezésekkel kapcsoltban fordultunk. Ott azt a felvilágosítást kaptuk, hogy 83 nevezés érkezett, s ez a szám egy csapattal egészül még ki. A megyei csapatok közül a legjobb második Tolna megyéből kerül fel. A harmadik liga hat csoportra oszlik 14-14 csapattal. A csoportbeosztást július 27-én alakítják ki. Az MLSZ a további kérdéseinkkel kapcsolatban a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetséghez (CSLSZ) irányított minket. Azt még sikerült megtudnunk, hogy a város csapata a szurkolók sokadik kérdésére sem vette fel a Szeged nevet, ismét Tisza Volán SC néven nevezett (

a névváltoztatás nem járt volna különösebb papírmunkával, hiszen mindössze a nevezési lapon kellett volna beírni a város nevét – a szerk

). A CSLSZ-nél pedig azt a felvilágosítást kaptuk, hogy a versenybizottság hétfőn ülésezik, és akkor dől el, hogy hány csapat vesz részt a megyei bajnokságokban (hiszen például a megye második osztályára többen adták le a nevezésüket, mint ahány induló lehet.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.