Bizonytalanságok a futball-ligák környékén

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A megyei harmadik osztálytól az élvonalig nincs már olyan csapat az országban, amely ne kezdte volna el a felkészülését a 2009/2010-es bajnoki nyitányra. Viszont a ligák átszervezései miatt még mindig nagy a fejetlenség. A SZEGEDma.hu utánajárt, hogy városunk csapatai hol, miként szerepelnek majd.

A Magyar Labdarúgó-szövetséghez (MLSZ) az NB III-as nevezésekkel kapcsoltban fordultunk. Ott azt a felvilágosítást kaptuk, hogy 83 nevezés érkezett, s ez a szám egy csapattal egészül még ki. A megyei csapatok közül a legjobb második Tolna megyéből kerül fel. A harmadik liga hat csoportra oszlik 14-14 csapattal. A csoportbeosztást július 27-én alakítják ki.

Az MLSZ a további kérdéseinkkel kapcsolatban a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetséghez (CSLSZ) irányított minket. Azt még sikerült megtudnunk, hogy a város csapata a szurkolók sokadik kérdésére sem vette fel a Szeged nevet, ismét Tisza Volán SC néven nevezett (a névváltoztatás nem járt volna különösebb papírmunkával, hiszen mindössze a nevezési lapon kellett volna beírni a város nevét – a szerk).

A CSLSZ-nél pedig azt a felvilágosítást kaptuk, hogy a versenybizottság hétfőn ülésezik, és akkor dől el, hogy hány csapat vesz részt a megyei bajnokságokban (hiszen például a megye második osztályára többen adták le a nevezésüket, mint ahány induló lehet.)

Előző sztori

Kerekesszékkel az utcákon

Következő sztori

Hiteles képviseletet egy kisemmizett nemzedéknek!