A tisztelet tisztelete – Kiállítás a Somogyi-könyvtárban

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

somogyi19.jpgA tisztelet tisztelete – a világ vallásai a Somogyi-könyvtár régi és ritka könyveinek tükrében című, nemzetközi közönség érdeklődésére is számot tartó kiállítás nem csupán hittudományi, hanem történeti, földrajzi, etnográfiai, művészeti tárgyú művekből válo­gatva mutatja be a világ vallásait, az egyes kultúrák hitét, erkölcsét és Isten-tiszteletét; tisz­telve a mások tiszteletét.

A különböző vallások és vallási kultúrák az ókortól a XIX. századig ívelő bemutatása a könyvtár muzeális gyűjteményéből válogatva készült – öt évszázad kiemelkedő szépségű, illusztrált, egyedi könyv-remekeit kiállítva. A szegedi fejezet a tudós főrabbi, Lőw Immánuel Somogyi-könyvtárnak dedikált műveivel fejeződik be.
A kiállítás 2009. július 22. és október 22. között (vasárnap kivételével minden nap) ingyenesen látogatható a Somogyi-könyvtár földszinti kiállítóterében.
A kiállítást, amely az Európa Kulturális Fővárosa Pécs2010 programsorozat hivatalos rendezvénye, Gyulay Endre, a Szeged-Csanádi Egyházmegye nyugalmazott püspöke, Szeged díszpolgára nyitotta meg kedden.

no images were found

Előző sztori

Kolompár hasonlít Gyurcsányhoz?

Következő sztori

A Mórahalom sem okozott gondot a Volánnak