Vasárnap: Alma Mater Weekend és Egyetemi Sportnap

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Alma Mater Weekend és Egyetemi Sportnap második napján, vasárnap a mozgásé lesz a főszerep. Bőven kínálnak gyermek és felnőtt programokat, mozogni vágyóknak, művészet- és állatszeretőknek, sőt a gasztronómia hódolói is örülhetnek ezen a napon. Ha elfáradtak a Múzeumok Éjszakáján a sok barangolásban, vasárnapra pihentető és szórakoztató mozit ajánlunk, és lesz néhány buli is vasárnap este.

Alma Mater Weekend és Egyetemi Sportnap

Szombaton és vasárnap rendezik meg a Szegedi Tudományegyetemen a nagy népszerűségnek örvendő Alma Mater Weekend és Egyetemi Sportnapot. A második napon, vasárnap a mozgásé lesz a főszerep. Az SZTE Sportközpontban (Hattyas sor 10.) számos különböző, hagyományos és különleges sportot próbálhatnak ki az érdeklődők. A gyerekeket egész napos programmal várják: lesz ugrálóvár, arcfestés, sportversenyek, ügyességi versenyek, a Balga zenekar táncháza, kerékpáros ügyességi pálya. Azok a felnőttek, akik a könnyedebb mozgásforma hívei, jóga, intim torna, nordic walking és salsa közül választhatnak. A kultúrára szomjazókat ezen a napon sem hagyják cserben, az érdeklődők az Artstab élő könyveit tekinthetik meg. A simogatóban a Tappancs Alapítvány várja az érdeklődőket és az örökbe fogadókat katalógussal és egy igazi családbarát kutyussal. Ebéd után a Láss Csodát fantasztikus capoeira bemutatójára várják kicsiket és nagyokat. A rendezvény 10-től 15 óráig tart, minden programja ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött (www.sztealmamater.hu). Az első 250 regisztráló az SZTE Alma Mater vendége egy jó marhapörköltre a helyszínen. Aki igényli, bográcsozhat is, melyhez helyet biztosítanak. További információ: www.sztealmamater.hu, info@sztealmamater.hu.

Vasárnapi moziműsorok

A Grand Caféban vasárnap:

18.30- kor: Téli utazás – feliratos orosz film, rendező: Kirill Serebrennikov.

21 órakor: Berlin Calling – feliratos német film, rendező: Hannes Stöhr.

A Belvárosi Mozi vasárnapi műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

10, 16 és 18 órakor: Utazás a Föld középpontja felé 3D – színes, feliratos amerikai családi kalandfilm, rendező: Eric Brevig.

20 órakor: Terminátor – Megváltás – színes, szinkronizált amerikai akció, sci-fi.

Balázs Béla terem:

16 órakor: A szabadság útjai– színes, feliratos amerikai dráma. Szereplők: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Kathy Bates. Rendező: Sam Mendes.

18.15-kor és 20.30-kor: Vakság (Blindness) – színes, feliratos kanadai-brazil-japán dráma, rendező: Fernando Meirelles.

Csőke József terem:

16.15-kor és 20.45-kor: Control – színes, feliratos angol dráma. Rendező: Anton Corbijn.

18.15-kor: Jumurta – színes, feliratos török-görög dráma. Rendező: Semih Kaplanoglu.

A filmekről bővebben a www.belvarosimozi.hu oldalon olvashatnak.

Vasárnapi bulik

A SZOTE Klubban vasárnap 22 órától Music Dome Party- DJ Rat N.

A Vaszy téren vasárnap este Vaszy téri nyár – Jagermeister nights.

A Memphis Club & Cafe-ban vasárnap 21 órakor I love sunday nights.

Előző sztori

Tápé katolikus hagyományai

Következő sztori

Kajak-kenu válogató – Kovács kétszer nyert, de hogy dönt?