Vajdaságba került az Európai Polgár Díj

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Becsey Zsolt volt európai parlamenti képviselő adta át az Európai Polgár Díjat Nádi Karolinának, a délvidéki Emberi Jogi Központ aktivistájának, megköszönve a vajdasági magyarságért végzett áldozatos munkát – számolt be az eseményről a VajdaságMa hírportál.

Az Európai Parlament az emberi jogok védelmében kifejtett tevékenységéért tüntette ki a civil szervezetet, amelynek a széles körű munkájáról készült filmet is bemutattak az ünnepi rendezvényen a szenttamási városháza dísztermében.
A település polgármestere, Branko Gajin köszöntőjében a toleranciát és a békés együttélést emelte ki. Nagy Ferenc szabadkai magyar főkonzul Sólyom László köztársasági elnök gratulációját tolmácsolta az Emberi Jogi Központ tagjainak, Becsey Zsolt pedig a szervezet néhány akciójának részeseként saját tapasztalatai alapján is méltatta Nádi Karolináék munkáját, mely sok téren segítette a vajdasági magyarok helyzetét.

Előző sztori

Volt-e bizalmi szavazás Dávid Ibolyáról?

Következő sztori

Kajak-kenu válogató: Kovács-négyes, Janics-vereség