Utazás

Utazás: Zakynthos, Tapolca, Pink Floyd

Utazás: Zakynthos, Tapolca, Pink Floyd

2009. június 13., szombat
Utazás: Zakynthos, Tapolca, Pink Floyd
zakynthos

Együttműködő partnerünk, a C&T Hungary Kft. megszokott aktuális utazási hírei és ajánlatai között ezúttal többek között a tengerpart és Tapolca, valamint a Pink Floyd, vagy éppen a Mezzoforte a favorit.

1. Hírek a nagyvilágból

Nemzeti parkok hete - június 19-28.

Június 19-28. között geológiai túrával, barlanglátogatással, madárodú készítéssel, kenutúrával, esti szentjánosbogár-sétával, krumplinappal, bábkészítéssel, természetrajzi kiállítással, napközis táborral, gyógynövényes foglalkozással, éjszakai lepke megfigyeléssel, csillaglessel és szekértúrával várja a látogatókat a tíz hazai nemzeti park a Magyar Nemzeti Parkok Hetén. A 2007-ben indított programsorozat idén harmadik alkalommal mutatja be Magyarország gazdag természeti és kultúrtörténeti örökségét. Az esemény a Kulturális Turizmus Éve „Itthon láss csodát!" szlogenjének megfelelően a nemzeti parkok által kínált számos, még felfedezetlen értékre irányítja a figyelmet.

nemzeti-parkok-hete

A központi rendezvény második napján, szombaton, Tihanyban - a Levendula Fesztiválhoz kapcsolódóan - a tíz hazai nemzeti park igazgatóság munkatársai játékos vetélkedőkkel, gyermek programokkal kreatív, kézműves kiállítással és vásárlási lehetőséggel várják az érdeklődőket. A látogatók információt kaphatnak a nemzeti parki bemutatóhelyekről és természetvédelmi, ökoturisztikai programokról is. Az eseményen Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter is látogatást tesz.

Hétfőtől kezdve egész héten át számos vidéki és budapesti helyszínen nyílt szakvezetéses túrák, mérsékelt árú belépők, kedvezmények, extra programok várják azokat, akik szeretnék közvetlenül is megismerni Magyarország természeti és kulturális örökségét, vagy csak egy jó kirándulásra vágynak.

A részletes programkínálat, a helyszínek elérhetősége, illetve további információ a www.nemzetipark.gov.hu/mnph oldalon található.

2. Utazások, akciók

AKCIÓ ZAKYNTHOSRA!

Repülővel, tengerparti, 2-3-4 ágyas apartmanokban:

zakynthos
2009.06.27.- 07.04. 86.900.- helyett
69.900.-

2009.07.04- 07.11. 92.900.- helyett

77.900.-

FÉLPANZIÓ IGÉNYELHETŐ!

Felnőtt:

26.000

.- gyermek (6-12 éves korig):

13.000.-

Gyermek 6 éves korig ingyenes!

Repülőtéri illeték:

24.000.-

/fő felnőtt és gyermek;

Transzfer:

6.000.-

/fő ( stornóköteles)

Kötelező útlemondási biztosítás:

2%

Foglalási díj:

1.000.-

/ fő

Foglalás, bővebb információk:

travel@congresstravel.hu

A tapolcai Hunguest Hotel Pelion**** ajánlata a nyári szünetre:

Érvényes: 2009. június 21. - augusztus 30-ig

(ünnepi időszakok kivételével)

Ár tartalma:

5 éjszaka szállás, büféreggeli, büfévacsora, Wellness sziget használata (élményfürdő, termálvizes medence, kerti úszómedence, szauna, infraszauna, bioszauna, gőzkabin, fitness terem, fitness programok), reggeli gimnasztika, vízi torna, szabadtéri sportpályák (strandröplabda, strandfoci), fürdőköpeny használat, gyógybarlang igénybevétele, parkolás, Áfa.

tapolca-pelion
Gyermekfelügyelet és programok a Pinocchio Clubban, valamint a szálloda kertjében.

Kalózhajó, trambulin, játszótér, pancsoló.

Árak:

Kétágyas szobában:

71.000.- Ft / fő / 5 éj

Egyágyas szobában :

82.000.- Ft / szoba / 5 éj

Pótágyon gyermekeknek (4-12 éves korig):

35.500,- Ft / fő / 5 éj

Pótágyon felnőtteknek (12 éves kor felett):

67.500,- Ft / fő / 5 éj

Egy gyermek külön szobában (4-12 éves korig):

57.400,- Ft / szoba / 5 éj

Két gyermek külön szobában (4-12 éves korig): :

49.700,- Ft / fő/ 5 éj

Idegenforgalmi adó: 300,- Ft / fő / éj

Gyermekeknek 4 éves korig a szállás és ellátás ingyenes!

Rengeteg kirándulási- és programlehetőség a környéken (Tavasbarlang Tapolcán, Badacsony, Szigliget, Sümeg, Salföld). Balaton, strandolás.

Asztmás vagy allergiás gyermekeknek ingyenes légzőtorna gyógybarlangunkban

(vasárnap kivételével naponta, ingyenesség: 12 éves korig)

.

További Wellness és fitness szolgáltatások, kúrák, gyermekprogramok széles választékát kínáljuk, pl:

Masszázsok (lávaköves, bőrfeszesítő, aromamasszázs, stb.), Thalasso terápia, fürdőkúrák, barlangkúra (Európában egyedülálló kúra asztmás, allergiás és más légúti betegségek gyógyítására), Pinocchio Club (ingyenes óvoda gyermekpancsolóval), úszásoktatás, biciklitúrák.

Foglalás, bővebb információk:

travel@congresstravel.hu

3. Minden, ami repülés

Rövid földi felkészülés után Szeged illetve Budapest felett kipróbálhatod a repülőgép-vezetés feledhetetlen élményét hivatásos pilóta mellett. A szolgáltatás időtartama:(földi felkészülés+repülés):1 óra A szolgáltatás ára:

  • Szeged felett:12.600 Ft
  • Budapest felett:17.600 Ft

A Fly Team három legnépszerűbb légi élményét élheted át egy fergeteges légikaland alkalmával Szeged felett: -próbáld ki a repülőgép-vezetést -lebegés-túlterhelés próba -vitorlázó repülés Az élménycsomag értéke:31.800 Ft

Foglalás, bővebb információk:

travel@congresstravel.hu

4. Színház, koncert

2009.09.28.

SPIRIT OF PINK FLOYD

pinkfloyd

Helyszín: Papp László Aréna Jegyár: 5500,6900,9900,12500 Ft

Egy Pink Floyd Show, amelynek maguk a legendás tagok is szívesen részesei lennének! A The Spirit of Pink Floyd Show a világon az egyetlen olyan előadás, amelyről az eredeti Pink Floyd két tagja, Roger Waters és David Gilmour is úgy nyilatkozott, ők sem lennének jobbak! A rajongók a legendás zenekar összes korszakát végigkísérhetik a segítségükkel, és természetesen elhangzanak a legnagyobb slágerek is az olyan albumukról, mint a Meddle, a Dark Side of the Moon, a The Wall vagy a Division Bell.

2009. 09.29.

DEMIS ROUSSOS

Helyszín: Papp László Aréna Jegyár: 8900,10900,12900,14900 Ft

A görög szülőktől Egyiptomban születetett világhírű énekes ismét a színpadon! Több évtizeden át tartó sikerrel a háta mögött, ismét visszatér a rajongóihoz - új albummal és egy élő turnéval. Demis című albumának mottója - "vissza a gyökerekhez, vissza a dalokhoz - , sokat elárul arról, mire számíthatunk a világsztártól.

2009.11.22.

MEZZOFORTE

Helyszín: Millenáris Teátrum Jegyár: elővételben 9900 Ft (a koncert napján 10900)

A Mezzoforte végre Budapesten zenél

30 éve töretlen sikerrel fut Izland egyik legfontosabb zenei exportcikkének, a MEZZOFORTE nevű instrumentális funk fusion zenekarának szekere.

Érthető, hiszen még csak tinédzserek voltak, amikor 4 évvel megalakulásuk után, 1983-ban kiadták a Garden Party című számukat, mely számukra a világhírt, hazájuknak pedig az első nemzetközi szinten is listavezető slágert hozta meg. Ez a zeneileg kivételesen kimunkált darab kövezte ki számukra az utat a zenei fejlődés és felnőtté válás felé, így biztosítva, hogy ne maradjanak egyslágeres zenekar. Kitartásuk és a zenekar folyamatos kiegyensúlyozottsága harmonizál a névvel, Mezzoforte. Folyamatos erővel játszva. Vagy talán Crescendo. Egy folyamatosan növekvő, erősödő hang. Ez a kifejezés valóban jól jellemzi a Mezzoforte világsikerét. Több mint 40 országban jártak és 11 albumot jelentettek meg, 2009-ben érkezik a következő, amelyet világkörüli, Európát és Ázsiát is érintő turné követ. Míg a Mezzoforte maga sziklaszilárd zenei alapokon nyugszik, az alkotók folyamatosan megújulnak,újabb és újabb zenei lehetőségeket fedeznek fel amelyek szinte mindig más utakra és zenei kalandozások felé vezetnek. Az ÁFA emelés a színház-, koncert és fesztiváljegyeket is érinti!!! Július 1-től 25%-ra nő az ÁFA. Spóroljon és vegye meg jegyét nyárra június 30-ig 20%-os ÁFA tartalommal. Jegyek megvásárolhatók irodánkban, melyek üdülési csekkel is fizethetőek. C&T Hungary Utazási Iroda Szeged, Dáni utca 7.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.