Utazás

Utazás: Hova visz a mesehajó?

Utazás: Hova visz a mesehajó?

2009. június 23., kedd
Utazás: Hova visz a mesehajó?
split

Együttműködő partnerünk, a C&T Hungary Kft. aktuális utazási hírei és ajánlatai, köztük repülési ajánlatok, görögországi utak és a mesehajó...

1. Hírek a nagyvilágból

Új matrica-rendszer Szlovéniában július 1-jétől

szlovenia-autopalya
Július elsejétől bevezetik a 7 napra és az egy hónapra érvényes autópálya-matricát Szlovéniában. A heti sztrádamatrica ára 15 euró, a havi 30 euróba kerül, döntött pénteken a szlovén kormány. A tavaly július óta érvényben lévő rendszerben az éves matrica 55 euróba, a féléves 35 euróba került. Idén júliustól az éves matrica ára 95 euróra emelkedik, a féléves sztrádamatricát megszüntetik. Szlovéniában eddig csak éves és féléves matricával lehetett közlekedni a sztrádákon. Az Európai Bizottság többször is figyelmeztette a kormányt, hogy vizsgálja felül ezt a rendszert, mert hátrányosan érinti az átutazókat, hiszen legalább hat hónapra érvényes matricát kell vásárolniuk egyetlen útért. A rendszer most a brüsszeli elvek alapján átalakul. Júliustól ismét lesz ideiglenes magyar konzuli szolgálat Splitben
split

Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan idén is lesz ideiglenes konzuli szolgálat Splitben - tájékoztatta szerdán az MTI-t a zágrábi magyar nagykövetség főkonzulja. Idén már negyedik éve működik ideiglenes magyar konzuli szolgálat Splitben, ezúttal a tavalyinál két héttel későbbi kezdéssel, július 1-jétől szeptember 30-ig. A dalmát városban dolgozó diplomata konzuli kerülete négy megyére terjed ki: Zadar, Sibenik-Knin, Split-Dalmát, valamint Dubrovnik-Neretva megyére - közölte Pék Miklós főkonzul. A jogi segítségre szoruló állampolgárok a kihelyezett konzult a +385-99-558-5555-ös mobiltelefonszámon, vagy a +385-21-385-902-es faxszámon érhetik el.

Horvátország más területeiről a nyári időszakban továbbra is a zágrábi magyar nagykövetség konzuli szolgálatát (Pantovcak 255-257.) hívhatják azok, akik az útlevél eltűnése vagy más problémák miatt segítségre szorulnak. A konzuli szolgálatot a június 1-jétől szeptember 30-ig tartó időszakban munkanapokon 9 és 12 óra között kereshetik fel a magyar állampolgárok, sürgős esetben pedig az éjjel-nappal hívható ügyeleti telefonszámon kérhetnek segítséget, ez a szám a +385-1-489-0906.

A zágrábi magyar nagykövetség honlapján (www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/CR/hu) további, folyamatosan frissülő információkat találnak a Horvátországba utazók, például a vámszabályokról vagy a közlekedési tudnivalókról.

2. Utazások, akciók

Akciós utak Görögországba autóbusszal

Szegeden való felszállással

tolo

Július 3-

ai indulással

10 nap/7 éjszaka

2-3, esetenként 4-5 fős apartmanokban:

Toroni

- 29900 Ft

Thassos

- 34900 Ft

Stavros

- 34900 Ft

Sarti

- 39900 Ft

lefkada
Július 6

-ai indulással

10 nap/7 éjszaka

2-3 apartmanokban:

Lefkada

- 39900 Ft

Paralia

- 39900 Ft

Tolo

- 39900 Ft Az árak tartalmazzák az autóbusz és a szállás költségét. Nem tartalmazzák a kötelező útlemondási biztosítást (1,5%). Az árak személyenként értendők!

Foglalás, bővebb információk:

travel@congresstravel.hu

ZALAKAROS - HOTEL VITAL****

LAST MINUTE AJÁNLAT 2009.07.03.-IG

hotel-vital-2

Kétágyas szobában:

29 000 Ft/fő/2 éj

AZ ÁR TARTALMAZZA:

a szállást 2 éjszakára all inculisve ellátással: büféasztalos reggeli, 1xdéli snack (leves, vagy saláta), 1xdélutáni kávé és süti, büfévacsora, 1xfrissítőmasszázs, 11-22 óráig all inclusive italfogyasztás (üdítők, ásványvíz, folyóborok, csapolt pezsgő, alkoholmentes koktélok), a szálloda úszó és termálvizes élménymedencéinek, kültéri jacuzzijának, finn és infraszaunájának, fitnesztermének használatát.

GYERMEKKEDVEZMÉNY:

8 éves korig ingyenes! Az ár tartalmazza: a szállást és a megadott ellátást Az ár nem tartalmazza: az utazás költségét és az idegenforgalmi adót

Foglalás, bővebb információk:

travel@congresstravel.hu

3. Minden, ami repülés

Heti kétszer Ammanba

malev

Június első hetében indult a Malév ammani járata, ezzel már négyre bővült a közel-keleti célállomásainak száma. Boeing 737-es repülőgépekkel, heti két alkalommal éjszakai forduló járattal köti össze Jordániát Budapesttel. A járatot a

one

world partnerrel: a Royal Jordanian légitársasággal közösen üzemeltetik, így azon a jordán fuvarozó kódja is szerepel.

Menetrend:

(helyi idő szerint)

Járatszám

Útvonal

Indulás

Érkezés

Napok

MA 310

BUD-AMM

23:05

03:20

kedd és péntek

MA 311

AMM-BUD

04:00

06:35

szerda és szombat

Járatnyitás Ungváron

A Malév június 15-én elindította ungvári járatát, mely hetente kétszer: hétfőn és pénteken köti össze a kárpátaljai várost Budapesttel, 30 személyes Embraer 120-as típusú bérelt repülőgépekkel üzemel.

Menetrend

(helyi idő szerint):

Járatszám

Útvonal

Indulás

Érkezés

Napok

MA 142

BUD-UDJ

13:40

15:30

hétfő és péntek

MA 143

UDJ-BUD

16:00

15:50

hétfő és péntek

Foglalás, bővebb információk:

travel@congresstravel.hu

4. Színház, koncert

Mesehajó

mesehajo
A MESEHAJÓ egy olyan kulturális-turisztikai egyúttal szórakoztató-nevelő project, mely 2000-től folyamatosan bővülve szórakoztatja a 4-12 esztendős korosztályt. Színpadain zenekarok, báb-, és színházi darabok egyaránt vendégeskednek.

Magyarországi vízeinken szerepelt már többek között - a teljesség igénye nélkül - Halász Judit, a 100 Folk Celsius, Eszményi Viktória, a Nemzeti Színház DömDöDöm c. előadása, a Magyar Mesezenekar, Kemény Henrik, és több más, színvonalas produkció is.

Program:

Magyar Mesezenakar, Peppino és Lulu

Időpont:

2009. július 18-19. (9, 11,15,17 és 19 órai indulással)

Helyszín:

TISZA folyó / Kikötő: Szeged Felső Tisza-part I.

Jegyár:

2000 Ft/fő, 2 éves korig nem kell belépőt váltani

Info:

www.mesehajo.hu

C&T Hungary Utazási Iroda Szeged, Dáni utca 7.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.