Közélet

Új szövetségre léptek a nemzeti erők: Sokan, sokféleképpen - egy célért

Új szövetségre léptek a nemzeti erők: Sokan, sokféleképpen - egy célért

2009. június 14., vasárnap
Új szövetségre léptek a nemzeti erők: Sokan, sokféleképpen - egy célért
vonajobbiksajtaj1

Ópusztaszer mellett a pusztában találkoztak a magyar radikális jobboldal prominens képviselői, és megbeszélték a jövőbeni együttműködés, a közös cselekvés formáit, módozatait.A radikális párt szerint Magyarország ma az 1919-es Tanácsköztársaság szintjére süllyedt, ezért szükséges egy új szövetség létrehozása, amelyet ugyanúgy Szegeden kötöttek meg a nemzeti erők képviselői, mint 90 évvel ezelőtt, amikor létrehozták a Nemzeti Hadsereget.

„Most ugyanúgy össze kell fogniuk a nemzeti oldal képviselőinek, mint akkor" - hangsúlyozta a házigazda,

Toroczkai László

, a találkozó egyik kezdeményezője. - „A történelmi párhuzam adott, a múlt vasárnapi választások eredményei pedig bebizonyították, hogy a nemzeti oldal 10-15 éve tartó építkezése, eltökélt kitartása meghozta az eredményt." Mindenki elfogadta a meghívást, 9 órakor Ópusztaszer mellett a pusztában találkoztak a magyar radikális jobboldal prominens képviselői, és megbeszélték a jövőbeni együttműködés, a közös cselekvés formáit, módozatait. Jelen volt

Vona Gábor

, a Jobbik elnöke

,

Kiss Róbert

, a Magyar Gárda főkapitánya,

Zagyva Gy. Gyula

, a HVIM elnöke, Toroczkai László szervező és a HVIM alapítója,

Tyirityán Zsolt

, a Betyársereg szóvivője,

Budaházy György

, a tüntetésekről, utcai megmozdulásokról ismert jobboldali személyiség, a nemzeti rock zenekarok képviselői és egyéb, magukat a nyilvánosság előtt megnevezni nem óhajtó és a közszereplést nem vállaló csoportok, egyesületek. „A nemzeti oldal hagyományosan sokszínű, sokféleképpen gondolkodunk, miközben mindannyian egy cél irányában mozgunk, nevezetesen az erős nemzeti Magyarország megteremtésén fáradozunk határon belül és azon túl" - kezdte Vona Gábor. - „Mérföldkő ez a mai nap, hiszen a nemzeti tábor talpra állt, és nem hagyja kiszolgáltatni magát különböző politikai pártoknak és érdekeknek, saját kezébe vette sorsa irányítását. Sok sikertelen próbálkozás történt, hogy megosszanak, szétverjenek bennünket, de mi ellenálltunk." Az elnök szerint a múlt vasárnapi választások eredménye nemcsak a Jobbik, hanem az egész nemzeti tábor sikere. Kiss Róbert ugyancsak üdvözölte a kezdeményezést, különböző gondolkodású, de egy irányban haladó nemzeti erőknek nevezte a megbeszélésen résztvevőket. „A nemzeti önvédelemnek a gerince kíván lenni a Magyar Gárda" - szögezte le a főkapitány -,"együtt azonban erősebbek leszünk." Zagyva Gy. Gyula szerint a nemzeti oldal a semmiből kezdett el építkezni, a nulláról indult, ma viszont erős, szerteágazó intézményrendszerrel rendelkezik. A Betyárseregről szóvivőjük elmondta, hogy magyar önvédelmi mozgalomként definiálják magukat, klánokban tevékenykednek és a harcművészetekben kiválóan képzett tagsággal rendelkeznek. Az eurázsiai civilizáció hagyományait kívánják folytatni.

vonajobbiksajtaj2

A rendkívül nagy újságírói érdeklődéssel kísért sajtótájékoztató után csak úgy záporoztak a kérdések: Ha ők a nemzeti oldal, kik találhatók a másik oldalon? Milyen a Betyársereg és a Magyar Gárda viszonya? Miben állapodtak meg a titkos találkozón a nemzeti oldal képviselői? Milyen szerepre készül a Jobbik, ha bejut a Parlamentbe? Toroczkaitól megtudtuk, hogy a másik oldalt a magyarellenes erők képviselik, akik az ország megszállását szolgálják. Az 1949-es sztálinista alkotmány az ország alapja még ma is, amit liberális elemekkel töltöttek fel. Sürgősen el kell felejteni, és visszatérni az eredeti magyar történelmi alkotmányhoz. A nemzeti erők körében megoszlik a vélemény arról, hogy a jelenlegi helyzetre hogyan kell reagálni: parlamenti eszközökkel, esetleg utcai nyomásgyakorlással. A Betyárseregről megtudtuk, hogy nem fognak díszlépésben felvonulásokat szervezni, inkább a történelmi hagyományokat ápolják, ezt tekintik fő feladatuknak. Vona Gábor abban reménykedik, hogy már az idén lesznek választások, győztes csapaton pedig nem szokás változtatni. „Ugyanazt tesszük, mint eddig" - mondta -, „a parlamenti választásokon valószínűleg nagyobb lesz a részvétel, ami még népszerűbbé teszi majd a Jobbikot. Határozott kiállásunkkal és következetes politikánkkal még több embert tudunk magunk mellé állítani. Elkezdünk készülni a kormányzásra. Úgy érzékeljük, két tendencia követhető nyomon ma a társadalomban: zuhanásszerűen csökken a parlamenti pártok (beleértve a Fideszt is) népszerűsége, miközben rohamosan nő a nemzeti oldal - nemcsak a Jobbik - elfogadottsága. Kizárom a koalíciót a Fidesszel" - jelentette ki kategorikusan Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.